En lite "plopp"

En liten "plopp" från ketchupflaskan dök upp. Igår läste jag faktiskt båda kvällstidningarna på bussen. Och denna artikel av Bert Karlsson fann mitt gillande. Berts aktier hos mig har inte varit så höga - men med den här artikeln steg han i aktning. På ett enkelt sätt visar han hur fel det är. För visst är det så att det borde vara läkarna som straffas om de sjukskriver på ett felaktigt sätt?

Det är dags att avskaffa systemet med förtroendeläkare. Det handlar inte längre om att de ska granska att läkarnas sjukintyg är kompletta utan nu används de helt sonika för att lite godtyckligt kasta ut folk ur systemet.

Förvisso behövs en granskning av läkarnas sjukskrivningar - det finns läkare i Luleå(eller i alla fall fanns för något år sen) som gladeligen förlängde "ont i ryggen" sjukskrivningar bara på ett telefosamtal och utan att överhuvudtaget ha sett patienten. Lika illa som att förtroendeläkarna "friskskriver" utan att ha mött patienten.

Något system med en "second opionon" borde ersätta försäkringskasseläkarna.


För övrigt sällar jag Åsa till skaran av dagens födelsedagsfirare . Åsa Norberg gift Dahlqvist fyller 38 idag och firar det med att hålla seminarium i piteå.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Vad menar egentligen Gunnar Lassinantti med det han skriver i dagens kuriren i sin insändare då han skriver att all hans tid gått åt till Palmecentrets arrangemang och krishantering som borde varit överflödig? Krishantering? Om han menar att det behövs krishantering för att man inte fått som man vill är det i sanning illa för visst är det väl så att krishantering avser betydligt allvarligare händelser än att inte få sin vilja igenom?

2008-11-21 @ 10:34:05
Postat av: Åsa

Tack Ylva för gratulationen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback