Små örfilar

Små örfilar delades ut lite här och där i dagens tidningar. OA läxar faktiskt upp en sosseriksdagsman vid namn Peter Jonsson. Peter har skrivit ett pressmeddelande där han argumenterar för  ett "modernt, effektivt och folkligt förankrat försvar". OA undrar om han sovit de 15 senaste åren då det inte bara är dagens regering utan även tidigare som urholkat den gamla folkförsvarstanken.

Lite ovanligt med såna små utskåningar av de egna. Tyvärr dock inget på nättidningen. Fast med sökmotorn hittade jag den faktiskt -
Urholkad värnplikt. Kanske jag som gnällt i onödan tidigare?

Hårt angrepp på Asa Torstensson som anklagas som större marknadsivrare än Ulf Adelson. Så Stefan får väl anledning att förklara som han idag förklarar för sin partikamrat Anna-Greta Svedberg. Jag tror skiljelinjen mellan dem - och folkpartietet - går i att vi har olika uppfattningar om hur stort "lokalsamhället" ska vara. Ingen är väl emot regionens tankar om mer lokalt bestämmande - men frågan är ju hur lokalt det blir med en yta motsvarande en fjärdedel av Sverige - om de ivrigaste får som de vill.

Monas svaghet - kan väl också räknas in i dagens örfilar - om än en mild sådan. Den speglar ju också väl hur landet låg och ligger. Monas styrka såg jag dock häromdagen då hon tog på sig skulden för att sossarna tappat 340 000 väljare i Synnoves mätning. Hur man nu kan tappa väljare i en opinionsmätning?

Nu jag avsluta min arbetsdag - måste till banken och fylla på lite kontanter - annars blir det underskott å kontot. För övrigt verkar Telias nät och/eller min telefon dåligt idag. Kan undra om jag är utmobbad för att jag vägrar betala för "kärlekstesterna"?.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback