Strejk!

Om någon funderar vart jag håller hus så kan jag meddela att bloggen gått ut i strejk - för en kommunicerande sjukvård och fungerande hemtjänst.


Skämt åsido så ringde man hem mig igår morse - efter en kvart på jobbet - för man skickade mor med ambulans till sjukhuset. Tungandad! Och eftersom hon haft flera hjärtinfarter med mera så var det nog klokt.


Ingen överhängande fara med henne - men för att få ut något av läkarkåren måste man ju hänga dem i rocken vid ronden. Ska i alla fall prova om det kan fungera.


Och igår kväll fick jag se en bil som stod utanför fars hus säkert 10 minuter med lyset på. Och jag räknade ut att det var hemtjänsten. Bilen for när jag kom nedpromenerande. Och jag fann en mycket orolig far som inte visste om det var morgon eller kväll. Om han skulle laga middag eller frukost. Lämnad så av hemtjänsten!!! Han visste inte vem det var - men en norrman trodde han - som han aldrig sett förr. Dom fastanställda och de andra som jobbat ett tag är ju fantastiska och helt självgående. Men sista månaden verkar det som om man skickat resever för reserven. Till och med min mor som är positiviteten själv hade låitit tunga slinta. Häromkvällen när det kom återigen en ny så utbrast hon till tjejen: "en ny IGEN?"


På mors första 13 dagar hemma efter sjukhusvistelsen hade hon haft lika många olika personal från hemtjänsten. Frågan är om det är kvalitét? De är synd om dessa "reserver" för de finns inte ens en arbetsintruktion. Vilken annan grupp accepterar att det inte finns en arbetsbskrivning? I bästa fall kanske de hinner titta i insatsplanen som inte är den tydligaste här i världen.

Så nu ska jag även hänga hemtjänsten i "rocken" klockan 9 för att höra om verkligen fars version är rätt? Enligt liggaren har far tagit sin medicin själv - vilket han av säkerhetsskäl inte ska göra. Måste kolla om jag ska anmäla avvikelse som det så fint heter.

Och nu håller kommunen på att bygga ett staket mellan där jag bor och där föräldrarna bor vilket inte kommer att underlätta min tillvaro. Egentligen skulle de bygga en gång och cykelväg för att folk inte ska köra kors och tvärs över tomterna. Och så skulle man sätta ett litet staket för att mota in folket på den nya vägen. Nu blir det ingen väg under överskådlig framtid - men ett långt och i värsta fall högt staket. Hur kul tror ni dom kommer att tycka det är dom som ska passera och där det inte finns någon väg att mota till? 

Ett Margareta Lindbäck monument!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback