Birgit!

Idag gratulerar jag min kompis Birgit på namnsdagen. Och för att inte göra om "Nissemisstaget" så gratulerar jag alla Birgit och Berit jag känner. Och faktiskt det vimlar upp många så bäst att avstå uppräkningen.

Annars är Apollo namnet för morgonen. Låg en sån där rekamtidning framme vid datorn - sån där som daglig dax ramlar ur lokaltdningarna och kan vara Jysk, Rusta eller Clas ohlson.

Men nu var det just Apollo och jag fick en intensiv längtan till Grekland. För mig är Apollo lika med Grekland - även om de nu är stora också på andra resmål - inte minst Thailand ser jag i denna  broschyr.

Och apropå värme läser jag "Permafrosten stabilare än väntat" - var det inte denna smältning som hela Al Gors upplägg byggde på? Tyvärr inte länkbar men sidan 24 i papperstidningen, miljövänner?

Stabilt är det inte hos sossarna i länet - förefaller understundom som rena härdsmältan - apopå smältning. Men nu finns i alla fall ett litet halmstrå -
"S-enighet om att motverka oenighet" - inte illa.

På temat bock som trädgårdsmästare noterar jag att OA idag slår ett slag för Marita Ulvskog som Eu-parlamentariker . Av två skäl är det synd att skicka henne till Bryssel. Europasamarbetet är värt att få dem som entusiastiskt vill utveckla samarbetet - det är det ena. Det andra är att det vore synd att mista en av alliansens största tillgångar. Soory - inte länkbar den heller.

En annan "bock" som skriver idag är Börje Lööw - han tycker att det gäller att vara ärlig. I sak har Börje rätt - sossarna och främst Karl Petersen har försummat skolan och för övrigt hela välfärdssektorn - det fokus som utlovades på denna har helt uteblivit. Det går till och med säkert att mäta. Hur många gånger har Karl Petersen talat om äldreomsorg,, funktionhindrade och skola. Och hur många träffar bli det på Coop Arena? Men om det var så mycket bättre före valet 2006 kan jag inte erinra mig - att som Börje Insinuera att allt var så bra innan han och vänstern blev utkastade ut stadshuset vet jag inte om det är särskilt ärligt?


Men ärligt talat - min mage knorrar efter gröt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback