Da Capo

Nu är det det underbara programmet Da Capo igen - med den underbara "rösten" Anders Eldeman - man blir lugn och trygg av att höra honom.

Det behövs när man inser att det är da capo på lördag igen, Veckorna rusar och vi med dem.

Faktiskt några tänkvärda saker i tidningen idag - fast många tokiga också. Men
moderns råd till Elin Nordén om att ta en dag i sänder är lovvärd: "Det går en dag om sänder, och går det inte bra så går det bra ändå, vad som än händer". En uppmaning att leva här och nu tycker jag!

Får nog ta till tänket om att glaset är halvfullt - inte halvtomt för nu kommer ju en hel lördag i min famn - att brukas. Och med detta uttlalande har jag fixat 7,5 års längre leverne enligt före detta kirurgen Nisse Simonsson som föreläste i Piteå. "Det handlar inte om hur jag har det utan om hur jag tar det" är också ett av hans råd.

Fast det är inte så lätt att vara optimist då jag nu ser att sossarna ska höja landstingsskatten med minst 80 öre. Om jag trodde att det skulle hjälpa sign. snart utsliten sjuksköterska eller de anställda på avdelning 31 ortopedi så vore det lätt att svälja - men nu dykter ned ju bara med i det svarta storregionhålet elelr till landstingsdirektör Holmgrens resekonto.

Och hur kan det vara att sossarna som kritiserat regeringen för att bara ge en skärv till en del pensionörer - nu själva vill sno den skärven och det med råge. För de rika på "guldkusten" kommer inte att märka det här - det slår mot de lågavlönade.

Tur man har gratis gröt på morgonen hos pensionärsparet Strutz! Dit ska jag gå nu.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

I stället för att avskeda personal som VERKLIGEN behövs, i stället för att avskeda personal OLAGLIGT för att de anmärker och kritiserar och därmed sedan få betala miljonbelopp i skadestånd, i stället för att göra Landstingets tvätt till en löddrande såpa, i stället för att resa jorden runt på skattebetalarnas/medborgarnas bekostnad, i stället för att storstilat vinna mark för en storregion, i stället för att själv sko sig och kapa fötterna av Landstingets egentliga mening och syfte borde Ögren och Company inse att en höjning av landstingsskatten inte löser någonting förutom kortsiktigt. Det krävs förändring av tanke och synsätt, det krävs nya friska vindar och krafttag där man ser, bekräftar och uppskattar den så viktiga personalen som utför vård och omsorgsarbetet. Kort och gott, vad Landstinget behöver är en ny ledning med mer sunt förnuft och det är mer än 80 öre!

2008-10-11 @ 13:09:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback