"diskriminering" av diskriminering

En viss diskriminering har skett av temat"diskriminering". Dels funkade inte länken till Kurirens ledarkrönika i ett tidigare inlägg. Dels har jag inte berättat vad jag tänkte om denna.

Jag håller faktiskt med GB om att det inte är någon större diskriminering om en expedit råkar tro att en manlig och kvinnlig kund är gifta med varandra. I det här fallet - som berättades på diskrimineringsdagen igår - visade det sig vara en homosexuell av vardera könet.

Själv har jag dabbat till mig och trott att en bror var far till sin egen syster - som det visade sig vara. Inom centerleden!

Men trots allt är det bra att berätta om såna här saker - vi blir förmodligen mindre fördomsfulla. När vi står där och funderar om det är gifta med varann eller inte så kommer förhoppningsvis såna här berättelser i vår tanke. När någon berättar om sin make/maka så kommer kanske inte schablonbilden framför vårt inre.

Och allt sånt som styr till ett mindre förutsägbart och fördomsfullt tänkande är bra!

Och apropå "folkstorm" så konstaterade jag att det idag var minst 5 insändare och debattinlägg mot kent Ögren & kompanis sätt att sköta landstinget. Bäst och mest träffande var den här av våran föredetta, föredetta gruppledare Göte Pettersson.  I detta instämde också föredetta, föredetta, föredetta gruppledaren för moderaterna i Luleå - Rolf Höglund som jag träffade på Kvantum.

Varje dag under en längre tid har det varit så - många insändare mot Kent Ögren. Och det är inte heller diskriminering utan bara kalla fakta.

Nu har jag väl rensat mina löften från idag. Ha en fortsatt bra fredagkväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback