Hälften är kvinns

Hälften av vi som finns är kvinns. Det är lätt att som Eric Salmgren raljera över att herr Gårman fått sällskap av fru Gårman - och ta billiga poäng. Visst kan man le när han är rädd att överviktiga tycker sig diskirminerade för att figurerna är för magra - och att vi istället ska ta en joggande sumobrottare så att vi får med alla viktklasser.

Men att ägna tid åt sånt och dessutom raljera över det  visar bara att man inte förstår det grundläggande problemet - syns vi inte så finns vi inte. Själv växte jag upp under en tid med total dominas av manliga läkare - jag kan fortfarande se hur jag i det dagliga mötet (och det är många nu) med sjukhuspersonal kategoriserar in män som läkare och kvinnor som sköterskor. Jag får tänka till för att komma rätt.

Vi som tror att det mesta här i livet mår bra av en mix av både män och kvinnor. Och som vill att människor framöver får välja utan att könet diskriminerar dem. Vi gillar att även fru Gårman gör intåg i gatubilden - bara en sån sak att Eric Salmgren ägnat en krönika åt det visar att det är viktigt. 

Kan undra om Eric Salmgren tillhör de liberala och lättsamma eller de konservativa och mossiga - artikel med Birgitta Ohlsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback