Nisse har förstås rätt!

Nisse har förstås rätt som jag redan tidigare skrev. Men det beror ju på att han kikat i facit.



Vad ser jag? Jo en vänlig och tillåtande pil till höger. Men varför gäller den ej cykel, moped och fordon med tillstånd. Eller är det möjligen väjningsplikten som inte omfattar cykel, moped och fordon med tillstånd.

Jag stod här själv en gång - och hade då med mig i bagaget att min svärdotter Lotta blivit åthutad av polisen någonstan i närheten av denna skylt. Så med risk att få körkortet indraget kan jag berätta att helt sonika vände bilen och fann mig då körande mot enkelriktning.

Men det är väl bara att vi inte är van vid sån här positiv skyltning. Hade det varit den runda - gul röda skylten med en pil mot vänster och överstruken hade det varit betydligt enklare att förstå att vänstersväng är förbjuden.

Ännu mer otydlig är skylten på Skeppsbrogatan i rikning mot Kungsgatan. Där är en blå skylt med en buss på vilket väl betyder att det är bussgata - men under finns en skylt som säger Gäller ej cykel, moped och fordon med tillstånd. Fast egentligen betyder det att vanlig privattrafik inte får färdas i den rikningen. kan uttryckas enklare - faktiskt.

För övrigt får väl Gerd ett fall i tingsrätten som gäller den senare skylten - det var väl det som fick mig att börja skriva om ärendet.

Nu kör jag ett pass arbete

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja alla även cykel, moped och fordon med tillstånd får naturligtvis även svänga till höger. Men kan även välja att svänga till vänster vidare så har alla former av utrycknings fordon även de tillstånd att svänga till vänster om de så önskar eller om det blir en genare väg till den plats de är på väg till. När det nere vid kulturenshus är en skylt som visar att upp mot shopping är det bussgata så är det väl inte så svårt att veta vad jag kör för fordon är det inte buss, taxi eller utrycknings fordon så har jag inte rätt att köra där. Gör jag det ändå så går det som för han från Älvsbyn böter eller som det nu blir rättegång med solklar utgång vad det gäller straff ( det blir Böter )

2008-10-24 @ 12:25:33
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Nej Ylva jag har definitift inte tittat i facit det tillhör vad man ska veta som körkorts innehavare.

2008-10-24 @ 12:28:50
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Nej Ylva jag har definitift inte tittat i facit det tillhör vad man ska veta som körkorts innehavare.

2008-10-24 @ 12:28:52
Postat av: S-Ylva

Det är körkortet som är facit - men skvallra inte så jag mister mitt.

Men jag vidhåller att det skulle vara betydligt tydligare med bara förbjuden vänstersväng!

För att inte tala om den andra skylten - om skylten med buss meddelar oss att det är bussgata så vet vi ju att vi inte får köra där. Varför då skriva "Gäller ej cykel,moped och fordon med tillstånd". Verkar rena taftologin! Därmed lämnar jag skyltdebatten - men om jag får veta när rättegången mot han Älvsbybon är så ska jag gå och lyssna.

2008-10-24 @ 12:38:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback