Sahlin - i klass med Persson

Mona Sahlin verkar tävla för att komma i klass med Persson. Han som hade synpunkter på Mauds vikt - ja ni vet han som var statsminister och som har på löpsedeln nu i veckan för att han brutit benet efter en blöt fest som löpet lät.

Nå nu är det
iller som mona beskylle Maud för. Tidigare var det bäver - tur att hon inte översatt det till amerikanskt slang i alla fall för då blir det något annat.

Och jag som annars tänkte tycka lite synd om Mona som aldrig kommer att slippa ifrån sin Toblerone.

Fast egentligen var huvudmålet för morgonens bloggande GRATULATIONER, Till Luleå hockey som vann jumbostriden mot Södertälje med 6-2. Lyssnade på radion. Till min kompis Birgit som fyller år idag. Och till en av mina favitriksdagskvinnor Cecilia Wikström som också fyller idag. Och mina tankar går till kusin Eva som skulle ha fyllt 57 om hon fått leva.

Svårt att förstå de som gnäller över jobbskatteavdraget. Avdrag för inkomsternas förvärvande är en företeelse som funnits lika länge som deklarationsplikten - nästan i alla fall. Vad märkvärdigt är det med det? Jag tror varende en som jobbar kan visa upp merkostnader som den som inte jobbar naturligtvis inte har. Möjligen skulle jag önskat att man ändrat i avdragsrätten för inkomsternas förvärvande så att "självrisken" blev just 14 000 kronor - så att inte girigbukarna kan skaffa sig dubbla avdrag.


På tal om girigbukar så konstaterar jag att tidigare oppositionsrådet Törnman varit så välbetald att det blir rena vinsten för kommunen att fördubbla antalet kommunalråd till 2. Är det inte Törnman som brukar snacka om fallskärmar, direktörer, kaptialister och utsugare?

Vilken dag föresten - "date" med två män till lunch - men sorry sektledaren - det är först till kvarn som gäller.


Nu ska jag dra mig mot jobbet.

Men till sist också ett grattis till Antonia Axelsson Johnson som har namndag idag. Har haft förmånen att träffa henne och umgås vid ett par tillfällen. En person med fanstastisk utstrålning och ödmjukhet. Och så en namnsdagshälsning till en annan "drottning" Toini Gustafsson Rönnlund - hon som glatt och så ofta i skidspåret - även om det var länge sen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback