Skolan - en härdsmälta

När jag läser om skolan i Luleå blir tanken härdsmälta. Fullständigt lealöst verkar det ha varit och är. Kurirens ledare är lokal idag (tack för det) - och belyser skolsituationen i Luleå. Och Thomas Söderlunds insändare är inget annat än en avrättning av  (s)kolledningen. Och tänk så halsstarrig den har varit mot pigga och fräscha förslag som kunnat koncentrera resurserna till skolans kärnverksamhet. Städningen på entreprenad har varit en symbolfråga för det motstånd att tänka nytt som försatt skolan i den kris den är och som närmast kan liknas vid en härdsmälta.

Petersen tar avstånd från sparpaketet. Varje beslut en valrörese - säger Mats Wikström som lämnat den kommunala skolan för att få vara med och utveckla lärandet istället för att avveckla som var hans kommunala uppgift. Petersens avståndstagande är nog en sån del i valrörelsen.

Oppositionens dom är hård - och berättigad.

Kan undra om inte den här striden kommer att skörda politiska offer? Hur kul är det när ens ledare tar avstånd från en - utan att ha någon annan lösning?

Nu ska jag dra en sväng till förbi far - vi ska ringa mor på sjukhuset för det finns inte tid att åka upp förrän efter middagen. Jobb till 12 därefter inhandling åt konvalecenten, frisör klockan 15, inhandling och fixa middag till far. Och först därefter finns tid för besök på "lassa",

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback