Steget efter

NSD - steget efter - på familjesidan har Evert och Eilert namnsdag.  Fat på fars tid på NSD var det Kuriren som var steget efter - jag minns inte riktigt sammanhanget men det var någon travestering på en slogan - och slutade med Kuriren - alltid steget efter.

Fast jag sökte "Krutgumman Elsa 90 fullt upp hela dagarna" - ett trportage om en 90-årsjubilernade dam som in texten heter Ebba - vilket som är det rätta vet jag inte men troligen texten.

Lättare var det häromdagen när en journalist på Kuriren kallad våran riksdagsfadder Tobias för Thomas Krantz,

Nu ska jag plocka in sommardäckena i spiltan i stallet - och sen ska vi till arcus loppmarknad - kusin Kersin och jag. Bästa att tömma bagaget så vi får hem alla fynd.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Detta har jag skickat in till NSD i dag om de väljer att inte ta in skrivelsen.



Lennart Håkansson skriver i dagens NSD som följer för att berättiga valet att publicera bilder på den anhållne inte ännu dömde maken och pappan som följer ”Avgörande för vår förståelse för det som hänt är vem som gjort det”



Låt oss en stund betänka och betrakta de orden och dess innebörd ett slag. Med andra ord kan vår förståelse för det faktum att Carolin är död eventuellt mördad, bli annorlunda beroende på vem som orsakat densamma?



Hur kan det komma sig är nästa fråga vi måste ställa oss för vem känner den häktade mannen och vet vad som rör sig inom hans inre, hans tankar själ, och livshistoria i dag, vem? Och hur det verkligen har gått till då den anhållne inte är dömd ännu, vem vet det helt säkert?



Kanske tror sig Håkansson med flera veta bättre genom att välja att publicera namn och bild och därmed få en förklaring till det tragiska som hänt, men kan det rimligen vara så enkelt att vår förståelse för det som skett är beroende av vem som gjort det, eller är det snarare en tom och innehållslös ursäkt för att berättiga det man själv tycker sig vara rätt och riktigt utan djupare eftertanke eller hänsyn?



Vidare skriver Håkansson i dagens tidning ”Att NSD är den enda tidning som hittills publicerat namn och bild är logiskt”. Vi är den största tidningen i Malmfälten och Norrbotten. Vi är den viktigaste informationskällan.” Om så är fallet i dag men osett i morgon så borde NSD tänka efter mer på djupet och ta dess större ansvar än att förklara sitt agerande med att man säga att vår förståelse för det som hänt är beroende av vem som gjort det, det är den sämsta ursäkt och förklaring jag hört!



Ylva Mjärdell

2008-10-25 @ 13:44:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback