Beredskapen god?

"Vår beredskap är god" har väl uttalats i militärsammanhang då sanningen varit en helt annan. Frågan nu är hur relevanta mediernas rubriker är. Svenska Dagbladet toppar med Svininfluensan medan Dagens Nyheter väljer en opinionsmätning inför EU-valet.

Hysterin var ju stor runt fågelinfluensan och av det blev intet i Sverige i alla fall. Frågan hur hög pandemivarning det var då? Förmodligen inte intressant för tredje statsmakten att göra den jämförelsen - det skulle säkert då visa sig att fler än kvällstidningarna körde med löpsedelsjournalistik.

Men det är synd om människor som har lätt till oro.

Intressant med opinionsmätningen också ur mediasynpunkt - där har "risken" - nyhetsvärdet - länge varit Sverigedemokraterna - och nu har det svängt till Piratpartiet. Kommer inte ihåg att "gårdagensnyhet SD" överhuvudtaget nämndes - fast jag kan ju minnas fel.

Själv är jag härdad och långt från oro vad avser opinionsmätningar.Men inte ska det förnekas att det är roligt att vi ligger över valresultatet 2006 i den här mätningen - 9 procent. Man tror att Marit Paulsen som toppnamn bidrar till framgången . själv tycker jag dock inte att hon synts särskilt mycket än i eu-debatten. Och vi har många bra kandidater och en osviklig tro på Europasamarbetet!

Ja - beredskapen inför EP-valet (som det borde skrivas - inte EU) är väl hyfsat god. Nästa vecka börjar det lite smått. Thomas O ska delta i debatt på måndagkväll i Luleå - och tisdagkväll i Kalix. På torsdagkväll får han en värdig efterföljare i Kalix genom "hemmadottern" Cecilia Wikström som talar på ett offentlgit möte vid Kalix Folkhögskola kl. 18.30.

"Hålla huvudet kallt, hjärtat varmt och rena händer" är Cecilias valspråk - känns som om det är riktigt genuint norrbottniskt.

Jobb som vanligt på förmiddagen - men jag funderar på att åka ut lite ärenden vid 10-tiden och jobba några timmar efter lunch istället. Stan brukar bli galen på eftermiddagarna när det är Valborg!

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

med det valspråket undrar jag om cecilia är kristdemokrat i smyg...

2009-04-30 @ 14:14:20
Postat av: Ylva

En kristdemokrat har i mina ( och troligen också Cecilias) ögon kallt hjärta och rörig hjärna då det handlar om kvinnliga präster, aborter och homosexuella. Fast förstås inte alla som sympatiserar med kd. Men jag har arbetat politiskt tillsammans med kd:are som var både homofober, kvinnoprästmotståndare och abortmotståndare. En ledande politiker var allt detta i samma person. Fast han lismade och låtsades annat då det var offentligt.

2009-04-30 @ 22:04:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback