Delicato

Det var inte bara mandeltoffetårtan som var "delicato" - utan även den påskbuffé som vi just inmundigat.

Jens och familjen aviserade sin ankomst lite överraskande så det blev att börja eftermiddagen med kaffe och just mandeltoffetårta från Delicato. I lila pappkarton med cellofanfönster. Ser ni en så tveka inte - köp den - dessutom glutenfri.

Sill i alla former, lax, renstek med pepparrotsvisp, skinka, pastejer, sallader av olika de slag, mandelpotatis förstås från egna landet. Ägg med stenbitsrom. Och så påskmust förstås - bara ett måste. Det var nog lite till också som jag inte kommer ihåg.

Och till efterrätt en jordgubbspaj. Med vaniljsås och grädde toppad med hallon från Strutz odling, Jordgubbarna förstås från Kerstin lands. Om möjligt snäppet godare är "delicato".

Tack till morbror Sture, tant Daga. Jens och Ulla i Piteå för gratulationer på min namnsdag. Dagens roligste kommentar fällde min mor i morse. Jag kvittrade i sängkammardörren att jag har namnsdag idag. Ja, ha säger min moder - vad heter du då? Vilket hon väl borde veta - men hon ville förstås ha reda på om det var Marianne så att hon också skulle firas. Men tji fick hon.

Och tack till Märta också föresten - för grattis sms.

Nu måste jag nog bara ta siesta någon timme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback