En grön liten ampull

En grön liten tom ampull hittade jag i går morse på stigen ned till föräldrarna. Efter att ha sett inslaget på Nord Nytt funderar jag om den kan ha något med droger att göra. Borde kanske lämna den till polisen för bedömning. Om det är droger vore det väl bra om skolan öppnade ögonen på föräldrarna så att man förstår att det inte bara är i Stockholm - och Gällivare det förekommer.

Ovationer för Jan Björklund - mer i matchen Karl P visavi Björklund. Och ytterligare två inlägg som går till Björklunds fördel - "Surt sa räven..." och "I Solna är de minsann värre" Notera dock - Göran Blomqvist - att fullmäktige i denna fråga bara var centern och socialdemokraterna.

Omprövning av LAS är alldelses nödvändigt - inte bara för det Åke Bergbäck och Herbert Ekholm skriver om. Också därför att kommunerna - åtmintone Luleå - via vikareförmedlingen och med arbetsgivarens goda minne svartlistar de som närmar sig så många timmar att de måste anställas. Det ger väl också utrymme för "småpåvar" att i LAS namn svartlista även de vars uppsyn de inte gillar.

Omprövning skulle man också kunna benämna Kurt-Åke Anderssons insändare i dagens NSD. Kurt-Åke är kommun- och landstingspolitiker för S i Kalix och han undrar "Varför har gemene man svårt att se den ideologiska skillnaden?", "Behöver vi en ideologisk skolning och öka vår egen medvetenhet?" och så avslutar han med en pamflett där han slår fast  att det inte finns något utrymme för eventuella vallöften om återskapandet av tidigare A-kasseregler och det anser han att socialdemokraterna bör erkänna innan de börjar värva röster!  Han - Kurt-Åke - kan nog inte känna sig särskilt hemma hos socialdemokraterna?

"Räven" i Kuriren och Kurt-Åke i NSD är inte länkbara.

Nu ska jag länka mig ned till frukost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback