Här(S)karteknik

Karl Petersen har inte nöjt sig att på morgonen (fått av pyjamansen?) rusa åstad till hursoganet NSD för att utgjuta sin ilska över att Jan Björklund uttryckt att det är viktigare att satsa på skola och äldre än på hockeytempel.

Ilskan borde ju ha lagt sig till kvällen - men det hindrade inte
Karl P att tillskriva Thomas Olofsson och utkräva ansvar av honom för Björklunds uttalande.

Karl borde ju vara nog karl för sin hatt att kunna kommunicera direkt med Jan Björklund om han har synpunkter.

Är det någon som tror att Karl P i samma situation skulle gett sig till att skriva brev till mig? Nä, nä - men här såg han väl ett tillfälle att försöka kväsa en av "ungtupparna" - en som håller på att utvecklas till en riktigt stark oppositionspolitiker. Såna här påhopp skyndar på processen!

Nu är det inte för inte som Thomas kallas för vår unge veteran - och har skinn på näsan. Så Karl fick svar på tal med vändande mail:


"Hej Karl Petersen!


Det som har gjort Luleå känt över landet den senaste tiden är att vi är en av de kommuner som varslat flest lärare, något som påtalats i riksmedia. Detta i kombination med att kommunledningen har prioriterat COOP arena har upprört flera bl.a. LR:s förbundsordförande Metta Fjelkner. Att även Jan Björklund som partiledare för Folkpartiet liberalerna och skolminister uttrycker en undran över hur kommunerna prioriterar anser jag inte är fel. Det ska inte ses som en kritik mot Luleå som stad utan som ett inlägg i debatten om den ekonomiska relationen mellan staten och kommunerna.


Hur Folkpartiet liberalerna i Luleå har velat fördela pengarna borde inte vara någon nyhet för dig. Vi har varit kritisk till den senaste investeringen i COOP arena och är det fortfarande. Det är inte rimligt att göra denna typ av investering samtidigt som lärare varslas i skolan. Men vi lever i en demokrati och i förra valet gav Luleåborna dig mandatet att sköta kommunen och Du har gjort andra prioriteringar, något som jag har allra största respekt för. Men även fattade beslut måste ju kunna ventileras och debatteras. Det är en del av demokratin.


Sedan tycker jag du ska glädjas åt att Jan Björklund gav Luleå och Midskogens äldreboende rikligt med beröm. Samt att regeringen gick på din och min linje att göra förändringar när det gäller kommunernas balanskrav. Detta så att det ska bli möjligt att "samla i ladorna " under goda tider för att sedan använda pengar när det behövs bättre. Något som vi både kan glädjas åt.


Ha en trevlig påsk!

Vi ses på tisdag!


Hälsningar


Thomas Olofsson (FP)"



Jag tror Karl trivs bäst då politiken är som ett symöte - prästen (Karl) får mässa på om allting(S) förträfflighet och de andra (oppositionen inkl. statsråd) ska sitta lugnt och ägna sig åt sina egna broderier! 


Kommentarer
Postat av: Vetgirig

Vill veta om FP i Luleå samtycker till eller tar avstånd från.... FP-statsrådets kritik över kommun-fullmäktiges beslut rörande COOP-arena som stöddes

av S och C.

Lever i tron att lagda lärarvarsel beror på minskat

elevunderlag......rätta mig om jag har fel.



2009-04-10 @ 14:25:44
Postat av: Oberoende partilös

"en av de kommuner som varslat flest lärare, något som påtalats i riksmedia" Beror inte det på att Luleå jämfört med övriga kommuner har höga kostnader per elev, dvs hög lärartäthet? Lärarförbundet kan inte räkna, de förstår inte att när elevkullarna minskar så blir det lärare över.

Varför kritiseras kommunledningen av Tomas O, är det inte i kommunfullmäktige S och C

demokratiskt beslutat satsa även på

COOP-arena?

2009-04-10 @ 15:01:36
Postat av: Vetgirig

Väntar fortfarande på svar.

2009-04-10 @ 16:13:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback