Motivet, redaktörn?

Jag kan ju fundera varför NSD väljer att publicera "nyheten" att Håkan Ylivainio är lillebror till Linda Ylivainio. Har det verkligen ett nyhetsvärde? Och som för att ytterligare förhöja effekten så har artikeln under rubriken "Hells Angels expanderar - även i Umeå"

Thomas och jag har diskuterat det och vi kom fram till att detta skulle nog inte tidningarna skriva om - men vi hade fel. Skulle vara spännande att höra motivet?

Motivet för OA att kommentera en krönika från Dagens Samhälle är glasklart för mig. Men Måns Wikstrands fundering om varför Björklund kommenterade Luleå kommun och inte andra kommuner som också gör elitsatsningar är väl ändå ganska enkel - han var i Luleå och vars kommunalråd krävde mer pengar av staten. Och som många påpekat - det är lite ovärdigt ett kommunalråd och förall del även en ledarskribent - att skylla på att andra gjort värre saker. Lite tonårsaktigt!
Usch - jag ska aldrig mer kommentera något i NSD - när jag skrivit färdigt finns inte ledaren ute på nötet!

Motivet att sälja Bredängshemmet till henne som redan driver verksamhet där är säkert bra tänkt - nu ska det äntligen bli möjligt att övernatta i Världsarvet. Men tvättsåpor och annat har visat att sånt här brukar bli fel i slutänden. Varför sälja under bokförda värdet? Utan att ens pröva om någon vill betala mer?

Och på tal om betala mer så ska Öron på SyS minsann få förklara sig. Vi betalade för mors hörapparat första gången vi var där - för den gamla borttappade och egenavgift för den nya. Och ändå tvingade de av mor ännu mer pengar när hon hämtade den och jag inte var med. På ett ospecificerat kvitto om "hjälpmedel". Ska bli spännande att höra motivet även för detta?

Ja 09.30 ska vi vara där - så jag jobbar från lunch idag. Och grattis till alla Annel och Annika idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback