Spela allan

"Spela allan" bara kom för mig. Inte så konstigt kanske för Allan och Glenn har namnsdag idag - och alla dom gratulerar jag. 

Men så började jag fundera varför man sa "spela allan" - och google har ju alla svar - Allan Ladds rollfigur sägs vara ursprunget - men även
Wikipedia tvekar något. 

Han fanns bland mina filmstjärnor men tillhörde inte topp fem om jag så säger. Men jag har för mig att vi hade någon ranking att om dom var döda så spelade dom i en annan serie på något sätt. Möjligen steg han i värde 1964 då han avled.

Karl är ju lite känslig för vad regeringsföreträdare säger och övertolkar nog saker. Kan inte tänka mig annat än att också ett kommunalt bolag får vara med och lämna anbud när kollektivtrafiken ska konkurrensutsättas. Däremot ska kommunala bussbolag inte ha någon gräddfil - finns det andra entreprnörer som kan driva busstrafik med mindre skattepengar än LLT så ska vi nautrligtvis ha dem - märkvärdigare är det inte - och riktigt sunt. Varje felanvänd skattekrona är en stöd från de fattigaste - var det något gammalt socialdemokratiskt statsråd som sa.

Dessutom ska den nya lagen stärka passagerarnas roll - inte minst funktionshindrades rätt. Och krav på samordning av tidtabeller och biljettsystem.

Frost på bilrutan var det också i morse - kändes som om den eran borde varit över? Nu ska jag dra mig mot frukost och se om vägen bär?

Fö var jag ner igårkväll vid sjutiden - "markisgubben" ville komma och m'äta - samma dag som jag beställt jobbet - inte illa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback