"Tomtarnas" julafton

"En svensk tant tiger inte i Bryssel" - säger och skriver Marit på sitt valmaterial inför Europaparlamentsvalet. Sannolikheten att en svensk tant är terrorist är ungegär lika liten som att Marit ska hålla käft i parlamentet. Lik förbålt blir man förnedrande behandlad av säkerhetskontrollen på Arlanda.

idag har jag rest med bara "tanthandväska" - istort sett samma innehåll när jag åkte i morse som när jag for hem ikväll. Inga problem på Kallax i morse. Lik förbålt så skulle det köra min väska en gång extra genom kontrollen på Arlanda - helt okej. Tanten som satt vid dataskärmen såg ut som om hon inte hade så högt tempo. (Nyligen omskolad tänkte mitt elaka jag,..!)

Men efter det kom en tant modell yngre (i tätt åtsmitande uniform) och frågade om hon fick söka igenom min väska. Jag hann inte åberopa att jag ville ha advokat med innan hon drágit upp det mesta - och tagit av hylsan från läppstiftet. Man häpnar - ett läppstift är tydligen en säkerhetsrisk.

På tal om integritet är det banne mig på tiden att någon tar och kvalitetssäkrar verksamheten vid säkerhetskontrollen på Arlanda.

Och varför måste de vara uniformerade som värsta Gestaposoldater - klä upp dem i rosa och blått med lite mjukiskläder och skicka dem på charmkurs. Dom ska ju rimligen vara våra vänner - som skyddar oss mot onda krafter.

Fast jag måste erkänna att killen som skickade in mig i kontrollen var trevlig - riktigt trevlig - sa hej när jag kom. Första gången det händer mig.

Notera att det är haröron runt tomtarna - ingen skugga må falla över den yrkesgruppen!

Nästa gång ska jag offra en handväska och sätta "bajs" i handväskan eller en gammeldags råttfälla. Att gräva i min handväska - utan anledning - är ett integritetsbrott v'ärdigt vad Ipredlagar och FRA-lagar kan åstadkomma..

Mycket annat skulle jag vilja skriva om men nu måste jag hjälpa Tre Kronor mot Lettland. Fast man ´pratar inte så mycket om Tre Kronor längre - en anpassning till Euron?

Och så himla roligt med
Omarks framgångar - särskilt som min "icke-idol" Wikegård dömde ut honom!

Kommentarer
Postat av: Migelle

Tänk bara på att inte ta mer än 100 ml "bajs" med dig, annars blir de nog riktigt griniga :P

2009-04-27 @ 23:06:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback