Ikväll är jag het...

Sitter framför datorn och solhettar - och känner mig nästan som schlagerkompositör "Ikväll är jag het.." - fast det känns som om det sjungits förr. Och kanske inte handlat om solhetta. Sällan svensk sommar kan får mig att hetta - men ikväll är det så.

Ingen bloggdag har det varit. Har knappt satt min fot innanför dörren.

Minns inte när jag skrev senast - men sen 11.30 har det gått i ett kör. Vi drack vårt släkt-12-kaffe. Och sen kom det vänner till mor och far i ett kör faktiskt. Nåväl inte så många - men var och en av dem ska vårdas med kaffe och fikabröd.

Men vi hann iaf ta en promenad över Bärigården och till Daga och Lennart överlämnades lite färskpotatis. Lennart snart 96 - är banne mig i bättre kondition än vad jag är själv.

Tänk så mycket Daga och Lennart betytt för mig under min barndom och uppväxt! Chokladröra hemma i deras kök, bad och fiske vid stugan, tennstöpning (eller bly?) på nyårsaftnarna, hemgjort blåbärsvin för att bra räkna upp det som kommer spontant.


Sov en timme fram till klockan 18. Sen har jag varit och inhandlat - på Kvantum - och levererat till föräldrarna.

Noll pengar på Keno ikväll - men jag har 6 trisslotter oskrapade - så se upp i nöjeslivet här kommer jag!

Och Penilla fick sin Bödvar - hur man nu översätter det namnet från norska till svenska?

För övrigt har vi haft lite språkdiskussioner idag. Det  finns ett uttryck på bondska "beråma mig" eller  möjligen "berama mig". Vi hade problem att översätta det till svenska men ikväll slår det mig att "besinna sig "  - tänka efter - nog är det rätta. Det blir ett avgörande i morgon vid 12-kaffet om vi kan enas om översättningen.

Natti!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback