Även en blind höna..

Även en blind höna kan hitta ett korn ibland - inte särskilt ofta jag brukar hålla med Skattebetalarnas förening - vilken jag oftast tycker är lika onyanserad som krafter till höger och vänster. Men här har verkligen Nina Sanandajl hittat ett "korn". Välfärdsystemet är alldeles för värdefullt för att utsättas för angrepp av moderater och socialdemokrater - från var sitt håll. Fokusera på att förbättra systemen!

Inte ett korn men väl ytterligare en opinionsmätning hittade jag i DN idag - här med jämförelser mot valresultatet - vilket jag väl tycker börjar vara relevant med tanke på att valet närmar sig med stormsteg. Skulle vara intressant att hinna med att göra jämförelser med alla de mätningar som singlar ned istället för julesnö - i söndags en Sifo.

Och Sexans taxi vann - men största vinnaren är Luleå kommun. Kommunen har inte råd med fler tveksamma upphandlingar - Sexans taxi blev illa behandlade vid värdering av alkolås vid en tidigare upphandling.

Största vinnaren i en annan fråga är skolbarnen. Nu blir det möjligt att nyttja kollektivtrafiken för skolorna när bussarna ändå går tomma. Tänk vilka svårigheter sossarna såg när vi från folkpartiet drev den här frågan?

För övrigt gillar jag Eilert Gezelius inlägg den här gången - KAOS-fnatt  - rubriksättarnas missbruk av språket. Kaos och katastrof inträffar ändå rätt sällan.

Fin artikel på samma tema - språk och språkförändringar finns också i NSD - om Utslitna ord av Lars Ilshammar.

Dagens ris däremot till OA som tycker att sajten www.alliansfrissverige.nu. Kan undra hur den ska bidra till ökad demokrati? Och en liknande på "andra (S)idan" skulle förmodligen kräva för mycket utrymme. Jag har medvetet skrivit fel länkadress - vill ni söka reda på smörjan får ni göra det själv - och att OA:s ledare skulle finnas på nätet - lite desillusionerad över med vilken takt NSD lägger ut på nätet.

"Inte Kent Ögrens år - ledaren i Kuriren - får mig att minnas vilken hjärtklappning man hade inför den ledarsidans tidigare utdelning av julklappar till oss "snälla" politiker". Skulle önska dagens politiker något liknande - för att hålla dem varma.

Varm kan man inte beskylla morgonen för att vara - men motorvärmaren är påkopplad. Idag är stora flyttardagen - så jag är ledig - möjligen blir det lite jobb sen eftermiddag. Några saker pockar på sin lösning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback