Bygg en bastu

God fortsättning på helgen - själv tappade jag just en hel dag då jag knappade lös blocktrycktabletten från kartan. I min världe var det 3 dagar julhelg och sen lördag-söndag. Men hur jag räknade blev julen torsdag, fredag, lördag och sen en påhängd söndag. Fast nu för tiden spelar det mindre roll - allt är ju öppet alla dagar. Annat var det förr - då hade det varit total komersiell "tystnad" i dagarna 4.

Rätt tyst i media också - tack och lov inga rubriker om dödade i trafiken.

Det mest upphetsande jag hittade var
vinterbadare i Halmstad. Men nog vore det väl en bra affärsidé för någon - gärna idrottsförening - att bygga en bastu och ta lagomt mycket betalt? Själv tror jag att jag vid ett tillfälle gjort ett tappert försök att kasta mig ut i snön vid bastubadande - men min minnesbild är att det blev lite halvgjort. Så jag säger inget - då blir det som för Lars Ohly med Nacka Skoglund.

En sedvanligt lugn och skön julafton. Hämtade far vid 10-tiden. Jens med fru och barn åt jullunch här vid 11-tiden. Kerstin och Lasse kom också ned.

Julklappsutdelning redan vid 14-tiden - far började vara trött. Han återbördades vid halvfemtiden - två timmars middagsvila för mig - och sen var det julmiddag hos Kerstin vid halvsjutiden.

När påven blev attackerad sov jag redan i fåtöljen.

Idag ska bli en dag i stillhetens tecken. Lite bortplock och kanske lite uppsortering av någon av de många högarna med papper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback