"En grym sann julsaga"

"En grym sann julsaga" - riktigt rolig och fyndig insänare i NSD: "Herr Anka blev arg som en tiger. Tiger betedde sig som ett svin och den farliga svinisen visade sig vara en riktig anka!" Skrivet av en Maria Skiddi i Skellefteå.

Grymt vackert var det på Nobelfesten - så länge jag nu såg. Det var tröttsamt också. Hungrig blev jag dock inte
hummmerconsomme och vaktel får inte mitt snålvatten att rinna.

"Inget fusk med patientmaten" - fast psykchefens förklaring är något omständlig. Jag utgår från att politikerna fått en redig redovisning. Dock tror jag Luleå kommun har anledning att kolla vad de får för det dyra matavtalet. När man lyckas leverera för lite mat till äldreboenden flera gånger kan man undra med tanke på att gamla ofta äter lite mindre. Mor och far delade på en portion sista tiden de bodde hemma.

"Fusk" med rubriken gör sig Kuriren skyldig till - "Modig bänkad - då vände Luleå" gav iaf mig uppfattningen att Luleå vunnit medan jag njöt Nobelmiddagen - men bara en ynka poäng blev det.

Fusk vill Farelind också pådyvla Törnman. Och nog är det lite kryptiskt och omständligt här också när Törnman skyller på att han hade protokollen hemma - därför kunde Farelind inte få se dem. Kan väl inte vara längre bort än en knapptryckning på datorn?

Tredje steget kallas det - det Gerhardsson kallar för dold arbetskraft. Det finns såna på Fyren i Luleå också - där har jag lärt mig att det kallas tredje steget - i aktivitetsgarantin. Gunnar till exempel som spelar och sjunger för gamlingarna. Och som tar ner dem till aktiviteter i Lagunen. Och som badar bastu och solar med dem. Att detta är kvalitetshöjande insatser som inte skulle komma gamlingarna till godo annars känns inte särskilt "dolt" för mig. 

Frågan är vad Gerhardsson skulle vilja göra som motprestation för att han faktiskt får pengar som ger honom en hyfsad livskvalitet?

Daniel har namnsdag - många trevliga såna känner jag - GRATTIS!

Idag ska mycket hinnas med - det mesta privat. Så det blir bara 3 timmars jobb idag. Med start klockan 9 om jag nu rappar på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback