En kväll för retreat

Har varit här hemma i min ensamhet från cirka 4 - eftermiddag - och pulat på. Som någon sorts retreat - bara avbrutet av ett kort samtal med kusin Kerstin - mitt initiativ - och så Gisela som ringde mig. Men hon är så lugn och tyst - som en del av retreaten.

Några böner har det dock inte varit. Ej heller kan det karaktäriseras som promenader. Och inga "präster" som väglett mig!  Men tvättat har jag gjort - och sprungit i källartrappen som förr i världen. Och städat skafferiet! Och slagit in julklappar! Huga - även när man "retreatar" ska det produceras - det är väl mitt problem?

Och bläddrat lite lätt i en bok om ordspråk och goda tankar - som jag ska skicka till mitt bonusbarnbarn. Drottning Kristina och Elmer Diktonius blev mina favoriter - bland många. Med säj som "Grymhet har sin rot i rädsla" respektive "Jag var starkast när jag skrattade åt min egen svaghet"

Mellan bläddrandet har jag  stått och tänkt att någon gång kanske jag också ska sitta i lugn och ro och slå in paket. Bara för nöjets skull och så där. Och lacka och sätta avtryck med stämpeln med "bomärket" - om jag nu har den kvar?

Nu - 22.10 - ska jag avbryta min retreat med att kolla lite nättidningar. Hoppas jag inte återvänder till kära bloggen förrän efter en god natts vila!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback