Karl P och Carl B

Inte alla dagar som Carl B och Karl P är sams. Men igår fick jag ett nyhetsbrev från Carl B vars ingress lät så här:

"Timbro har fel om att statens "nya miljarder göder kommunbyråkrater" (DN debatt idag).

 

Få saker är så uppiggande i dästa mellandagar som ett lustmord på en stor debattartikel! Och så kom idag som på beställning Timbro och lade upp sig på slaktbänken och DN-debatt (den 28/12).

 Timbroförfattarna vill inte förstå att resurstillskottet till kommunerna är tillfällig keynesiansk krispolitik, och att deras eget recept skulle medföra högre arbetslöshet och långsiktigt högre offentliga utgifter. De förespråkar därtill mer av centralstyrning och mindre ekonomisk och politisk decentralisering, vilket är ett olyckligt och otippat förslag för att komma från Timbro. Vilseledande räknar författarna i procent, istället för antal personer, när det gäller bestämningen av medborgarnas behov av "välfärd" och kommunernas sysselsättning. Med flera invändningar.

 

***************"


Och i dagens Kuriren riktar
Karl P kritik mot Timbros färska studie.

Självutmämnda så kallade tankesmedjor oavsett det heter Timbro, Agora - Arena Idé, Fores eller något annat ska
hanteras med stor skepsis och sunt förnuft. Hittade för övrigt en tankesmedja som hette Federa - och kallades sig politiskt oberoende - med en "huvudman" som heter Johan Lönnroth - ni vet "kommunisten" i riksdagen som virkade mössor!

Vill ni ha Carl B:s hela nyhetsbrev kan ni maila honom på den här adressen.

Den feta texten ovan åstadkom jag genom att trycka ctrl+2 - kan någon komma på vad jag ska trycka på för att återställa?

65 dagar kvar av gamla året hör jag från TV:n - det kan väl stämma om det nu inte är någon repris vilket kan luras så här med morgon TV. Dags att summera, säger dom. Men eftersom jag inte får svära på den här bloggen så avstår jag.

Nu gäller det att suga ut det mesta och det bästa ur dessa timmar.

Fö övrigt fick jag det sedvanliga julbrevet från Inger Schmiedhofer igår. Hon bor på Linneastigen och inte på Villagatan där det brann igår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback