Novus opinion och förtroende?

Novus opinion har i en undersökning konstaterat att moderaterna och mp tillsammans har störst förtroende i Stockholm - på att göra stan bättre eller vad det nu var.

Jag vill bara hänvisa till mitt inlägg den 6 december där jag visade just Novus opinions siandet inför eu-valet. Moderaterna var "uppskattade" till 36 procent och stannade på 18. Samma undersökning visade förvisso en underskattning av miljöpartiets resultat med 3 procentenheter - men det är ändå en diff på 15 procentenheter

Frågan är om Novus opinion är trovärdiga? Inte för att det spelar så stor roll - mer en journalistisk fundering - hur man rakt av kan ta saker som sanning och sen skriva upp det.

Lite ungefär som rubriken i NSD idag om att TBC-mannen smittat 30 poliser - i verkligheten var ingen enda riktigt smittad. I nättidningen har man klädsamt mog ändrat från "misstänks" till "misstänktes".

Har återvänt en liten snabbis till jobbet efter inhandling och besök hos far. Nu ska jag dra mot Sunderbyn och se om jag kan söka fram en handling till Thomas och en handling till en annan kompis som ska finnas i min dator hemma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback