"Ojuliga" tidningar

Visst har våra lokaltidningar varit ovanligt "ojuliga" i år? Eller "ohelgiga" - få årskrönikor och inga champagnebubblor och serptentiner? Inga julklappar från Kurirens ledarsida - inte ens en liten tomteluva har man lyckats placera på skribenten. Fast bra ledare idag - klär av socialdemokraterna rejält. Tänk att dom alltid kommer på att de ska göra saker när det är i opposition?

Apropå julklappar - hur synd som helst om de två som blev stoppade i passkontrollen för att passen hade mindre än 6 månader - bäst före. Inget Thailand för dem!

Bäst i test - Årets Norrbottning - blev något överraskande två. Kuriren kanske borde presentera kriterierna för priset - så kanske man förstod bättre. Dock ska jag bara hålla käft - för jag har inte ens röstat.

Kul att läsa recensionen om Ernäsrevyn - gårdagens Kurir - talades om 20 års revyhistoria. Men i Kuriren idag - "Kuriren för 50 år sedan" kan vi läsa att Ernäsrevyn skulle fira 30 års jubileum året efter dvs för 30 år redan 1960 - visst räknade jag rätt nu.  Mycket revyer spelades det förr i tiden i Sunderbyn också. I en sådan skulle Sunderbyn beskrivas: "Det är byn där halva befolkningen väntar på Gud och andra halvan på "smessotto"" sas det. Byn var känd för de många bönhusen och "smessotto" var byns elektriker - för övrigt farfar till Nord-Nytts Micke Nyberg.

Skulle kunna tänka mig att skicka en slant till den här pensionärens böter. förvisso känner jag mig lite kluven - våld ska aldrig uppmuntras - men något måste göras åt den bristande respekten unga visar. Nu har väl knappast 13-åringen polisanmält själv - så nu borde väl media jaga fram grabbens "curlingföräldrar".

Och sign. "Mormor" vill jag skicka dagens blåklint till. Tar Eilert Gezelius i örat - för hans rallarsvingar mot fosterhemsföräldrar - där han drog alla över en kam och hävdade att de bara var ute för att tjäna pengar.

För övrigt är jag bekymrad över min gullranka - något äter i bladen så att de perforeras. Processen går inte så fort - men "hålraderna" ökar för varje dag. Och lite ledsen börjar den se ut.

Idag ska bli en lat dag - och faktiskt har jag tänkt avlägga ett besök hos tant Daga. Och hos far förstås.

Eftersom jag tror jag har länken kopierad kan jag väl delge er en opinionsmätning som tydligen kommit idag.


Kommentarer
Postat av: Berndt

Mitt pass är giltigt till valdagen. Kanske bäst att förnya det ifall man måste lämna landet;-)

Gott nytt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback