"Parallellspråkighet"

Regeringen anmälda för att man har mailadresser på engelska. Kungahuset har haft en engelsk mailadress men insett att svenska kungahuset ska ha en svensk mailadress - så nu heter man kungahuset.se rätt och slätt. En intressant diskussion om språklagen på morgon TV där en forskare vänt sig mot att allt fler svenska företag och myndigheter använder enbart använder engelska i sin kommunikation - förordar parallellspråkighet. Dock enades man om att man inte kunde använda båda språken samtidigt. Ska bli spännande att följa JO:s utslag.

Om användandet av spåken utvecklas i hast så står det still på andra områden. Härlig - fast bedrövligt att det måste skrivas på väg in i 2010 - krönika av Elisabeth Hedman. Hur det fortfarande står en rosa skimmer över "flickleksakerna" medan "pojkhyllorna" mer går i stålblått.

Tillhörande de ovaccinerades skara bara häpnar jag att verksamheten lagt ned i mellandagarna. Passerade Kyrkans Hus igår där man skyltade om vaccination. Tänkte stanna och gå in och få ett stick - men beslöt att skjuta upp det till idag.Och efter helgerna börjar andra rundan för barn - och då platsar man väl inte heller?

Kuriren ledarskribent tar idag effektivt udden av sin egen ledare. Hyllar först Timbros rapport som retat upp Karl Petersen - men så lägger han in en brasklapp  på slutet. Administratörer kan ju faktiskt göra nytta - och det kommunala självstyret måste stärkas. Så drog han effektivt undan hela grunden för Idegards hets mot offentliga sektorn. Lägg till det att författarna väljer att redovisa i procent istället för personer för att så att säga få rätt effekt. Egentligen ska jag väl vara glad för en sån balanserad ledarskribent.

Änglar är jag svag för - sneglar lite avundsjukt på Evas samling. Eva som för övrigt är från Sunderbyn - dotter till han bensinhandlaren - BP tror jag - vars förnamn jag glömt - men visst var det Isaksson. Nu får jag hoppas att någon Sunderbyggare rättar mig om jag har fel?

Tiger Woods fyller 34 år idag. Som "present" presenterar några forskare i USA att aktiekursen sjunkit med 87 miljarder i företag där Tiger varit affischnamn. En effekt av otrohetsaffärerna och bilkraschen!

Nu har jag degat för länge framför datorn och med tidningarna. Med raska "steg" mot jobbet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback