Smått och stort

"Liten peng gör stor nytta" läser jag på Kurirens sista sida. Andra 50-öringen som ska lämna in under min livstid. Övriga som lämnat in är 1-öringen, 2-öringen, 5-öringen, 10-öringen och 25-öringen. Plus en mängd papperspengar. Femman och tian borta - och vissa har ändrat form och fason. Som 50-lappen. Så kan jag undra om det funnits en 10 000 kronors sedel - kusin Kerstin påstår så? Jag kan inte erinra mig det?

Fast det jag funderade var formuleringen "en idell förning med Bris i spetsen". En icke namngiven idell förening - tillsammans med Swedbank som inte tillhör de mest förtroendeingivande hos mig fick mig att bestämma mig för att de många "lilla-pengarna" lite här och var i äggkoppar och annorstädes får gå till Frälsningsarméns bössor - i god tid före skrotningen.

Medan förändringens vind har blåst rätt snabbt bland pengarna - så har det rått näst intill stiljte på vissa områden.  Dock - ÄNTLIGEN - första kvinnliga polisbefälet i länet. Fattar ni - vad var det för jubileum som firades med anledning av första kvinnliga polisen? 50 år? Eller mer? Iaf stort grattis till Catrin Hedqvist som blivit historisk.

Det historiska annars idag är ju förstås gruvstrejken - 40 år - så stor och kraftfull den var. Och befogad! En hel del av dagens - ofta politiska - fackliga gnäll känns lite lyxbetonat förhållandevis.

Avslutningsvis konstaterar jag att landstinget via Gunnar Persson försöker flytta ansvaret för fiaskot med vaccineringen till Belgien och tillverkaren av vaccinet. "Vi är helt i händerna på producenten som finns i Belgien" skriver Gunnar Persson på Kuirens debattsida idag. Fast nog är det landstinget själv som beslutat att tacka nej till den hjälp med vaccineringen som privatläkarna erbjöd. Och valet av vaccinationslokal - Kyrkan Hus - kan väl knappast Belgien lastas för. Dessutom verkar övriga landsting ha klarat detta betydligt bättre än vårat. En utvärdering är verkligen på sin plats - tycker Ylva fortfarande ovaccinerad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback