Tant Anka

Härligt att läsa tidningarna till låtar som Gamle Svarten. Och samatidigt som jag slog ihop tidningarna fick jag lyssna på gamla Diana med Paul Anka - men den sistnämnda framkallar inte samma nostalgi som förr - nedsolkad av "Tant Anka".

Har lite svårt att förstå nyhetsbedömningen när man öser sida efter sida på att frossa i detaljer från rättegången om mordet i Smedsbyn. Trots min välkända nyfikenhet bojkottar jag i stort alla såna artiklar. Det räcker väl med rubrikerna och ingressen. Någon länk får ni inte för ökad efterfrågan ger säkert ytterligare frossande!

Omar Jakobsson försvarar att
Unga Örnar exklusivt kommer i åtnjutande av 140 000 kronor i bidrag. Han hävdar att oppositionens kritik bygger på felaktiga fakta - bolaget som bildats för att kunna konkurrera om att driva fritidsgårdar i Unga Örnars regi har inget att göra med föreningen Unga Örnar. Fan tro´t - heja på Luleåalliansen!

Isak har namnsdag - gratulerar till Annelis och Annas Isakx2.

Grattis också till Meta Wiborg - läkare vid Bergnäsets vårdcentral - som utsetts till Årets ledare av Läkarföreningen. Jag tror det är ett bra val!

Jens i fokus för landstingsrådens "bannbulla". För att han ifrågasatt om inte vårdköernas längd förskönats genom att patienter flyttats från en kö till en annan - där inte den sammanlagda kötiden räknas? Det är samma kritik som Ylva Johansson (S) framförde i Rapport igårkväll för att försöka desavouera socialminister Göran Hägglund. Som vanligt ligger väl sanningen i mitten - kömiljarden har säkert gjort nytta. Samtidigt vet vi att människor som väntar och som inte kan eller vill åka utanför sitt eget landsting ställs i en annan kö. Liksom att de som får ett första besök och en remiss till röntgen får börja om på nytt och räkna kötid först när röntgen är genomförd. Och det innebär väl att kan man skicka en remiss till ytterligare en undersökning - så får man börja på ny kula igen? Utan att man egentligen fått någon insats för sin diagnos?

Mor dog ju för övrigt i vårdkön - remiss till Umeå som låg i nästan 4 månader utan att hon hann få något svar!

För övrigt har far ännu inte fått något beslut om att han får bistånd i form av plats  i äldreboende. Men nu har han fått platsen - efter närmare 3 månader i kö - få se när beslutet kommer? Det är (S)å man undviker att redovisa köer som finns! I Luleå saknas i storleksordningen ett helt äldreboende - runt 60 personer sägs stå i den kö som inte finns - och då är bedömningen stenhård för att få biståndet.

Nu ska förmiddagen ägnas åt städ och röj. Efer lunch ska jag besöka far med lite kompletterande flyttgrejor. Och sen blir det nog en timma eller två på jobbet. Så får vi se vad resten av dagen bär i sitt sköte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback