Underbart är vitt

Precis lagom med snö nu - lyckokänsla att dra på vinterkängorna och täckkappan och hämta tidningarna. Vilket jul- och vinterlandskap! Nog är det värt en och annan vers i aftonbönen för att få behålla det!

Underbart är ju kort också - men 30 dagar för att
rädda Saab känns snålt tilltaget. Men alla verkar ju så positiva så låt oss hålla optimismen fana högt. Själv har jag bara ett mycket kort förhållande med Saab - en blå gammal 96 (eller möjligen 95) combi. Duvblå - i vilken för övrigt min dåvarande sambo tappade ur oljan i växellådan - och fyllde i motorn - eller om det nu var tvärtom. Det blev iaf ett brådstötat slut på Saab:s och mitt förhållande.

Ett julklappstips hittade jag på Kurirens sista sida - A-sista. "Klassisk presentförpackning" - och jag har inte sett den tidigare. Ett tips till Röda Korset skulle kunna vara att ha den i olika storlekar och prisklasser. 30 kronor var en väl snål julgåva!

Sätt dig dom jäklarna - tänker jag ofta när jag läser om "tjyvarna" - själv har jag någon underliggande ådra för detektivarbete - hur många gånger har jag inte noterat registreringsnummer och trott mig på väg att avslöja något stort - senast visade det sig vara grannens son - som körde lite kors och tvärs och ologiskt. Förmodligen testade han någon funktion i sin bil. Efter den här artikeln blir väl fobin mörkblåa combibilar.

Någonstans såg jag det - att den lilla pojkens omdöme om styvpappan som misshandlat och torterat honom var: han är en tjuv. Det var något av de fulaste man kunde vara i det samhälle jag växte upp i - skulle vara intressant att mäta var på en skala det ligger idag? Undrar om man får lära sig ramsam om hur det kan börja med en knappnål och sluta med en silverskål.

Det var en liten passus om det mål som nu avgörs i tingsrätten och som är så förfärligt att det är svårt att ta till sig.

Och apropå tjuvar och dåligt omdöme så ska den tidning - NSD eller Kuriren - klandras som igår visade upp huset som paret bott i - och som talade om att det förvisso lyser i fönstren - men här är det tomt. Härlig inbjudan till E4-ligan och andra tjuvar. Sån publicering kan vi vara utan - däremot bör "drömprinsen" visas på bild så att inte fler hamnar i samma sits som den här kvinnan och barnen.

Morgnar är underbara - bästa tiden - men korta. Hejdå!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback