Vårvindar friska

Vårvindar friska mötte mig på väg efter tidningen. Vanligtvis ganska skönt - med vårvindar - men banne mig inte den 8 december. Virginia har namnsdag - ingen sån känner jag.

Apropå friska vindar så har väl
Tiger Wood såpan övergått till storm. Elins mor - landshövdinge Barbro Holmberg - sägs ha tagit semester och åkt till dottern i USA. Som sägs ha flyttat från hemmet till ett hus i närheten. Allt enligt sajten Radaronline. Jag frågar mig hur detta kan ha så stort nyhetsvärde? Och samtidigt länkar jag själv. Fast ärligt har jag inte tagit del av mer än rubrikerna - trots att jag känner en viss nyfikenhet på om denna präktiga familja har barn?

Nu ska jag "skälla" på journalister - och till och med våra lokala. I tre artikelar idag retar det mig att jag inte får en liten faktaruta för att kunna ta ställning själv.

1. Nytt försök av Törnman. Vad säger Kirunapartiets stadgar? Ska det vara 2 på varann följande medlemsmöten som beslutar om upplösning av partiet. En mycket intressant ingrediens inte minst för sossarna i Kiruna att veta?

2. Rolfs och Lindgren i Boden. Varför inte en liten faktaruta om vilket beslut som togs 2002 och vad som gällde tidigare? Vi är många som har bra minne men det är kort! Tingrätten har att strikt följa lagar och vad som kan bevisas. Men oavsett vad tingsrätten nu sa så finns det förstås ett politiskt ansvar. Dock ogillade jag skarpt den insändare som Kuriren förvånande nog släppte fram igår - den är vulgär och fylld av grova personangrepp som inte har med saken att göra!!

3. Är kanske inte riktigt samma sak - men handlar om att vi glömmer - även journalister. Intressant bakgrund till lokalbanken är att veta att då Byggmästarföreningen "hotade" att göra om sina lokaler vid stadhuset till små lägenheter då reagerade Luleåbo och Anders Sandberg - som då var projektledare för gymnaisebyn - med att lyfta i Byggmästarföreningens lokaler i gymnasiebyn - Hackspetten. Som vd för Lulebo ville han förstås inte få konkurrens av små privata attraktiva lägenheter i centrum. Och där sitter kommunen nu med ett himla långt hyresavtal. Vilket gör att Bergviskolan kommer att läggas ner för att fylla tomma lokaler i gymnasiebyn. Vilken soppa!

Och påtal om journalister så beskriver före detta NSD-journalisten Nils Anundby på ett utomordentligt sätt det fiasko som vaccineringen i Luleå utvecklats till. Satt själv och knappade igårkväll - och inte en enda tid - vare sig bokad eller obokad fanns till Kyrkans Hus.

Med detta som bakgrund blir det smått patetiskt när Kent Ögren säger: "Vi måste ha ordning och reda i vården. Och vi tänker inte använda patienterna som brickor i spelet för att gynna privatläkarna". Det säger det mesta om sossarnas sjukvårdspolitik - vi får hoppas att väljarna/vårdtagarna inser att det är bättre att vara en bricka i spelet än att inte få vara med i matchen alls - som i Ögrens verklighet.

För övrigt blir jag orolig när jag ser att Luleå Taxi och kommunens inköpsavdelning har olika uppfattning om anbudstiden ska vara 40 eller 52 dagar. Tilltron till inköpsavdelningen har åtminstone i mina ögon tufsats till en och annan gång - alkolåsen till exempel där 6:ans taxi missgynnades - så därför hoppas jag verkligen att kommunen är skodd på fötterna.

Fattar ni så mycket jag skrivit - ingen inte ens min mor om hon levat hade orkat läsa. Riktigt mycket i tidningarna idag - skulle kunna skriva lika mycket till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback