Formidabelt... borta

Ja nog verkar Obolpengarna vara borta "for ever". Glömmer aldrig när Karl P satt på presskonferensen och talade om hur "formidabelt" det var att Bosse Johannson - som satt vid Karls högra sida - skulle investera i Luleå.

Jag kan tro att Karl P varje gång han hör ordet "formidabelt" ryser och tackar sin lyckliga stjärna att bluffen avlöjades i grevens tid.

Annars har det varit en dag i eftertanken och reflektionens tecken. Om hur människor uppfattar en när det filtreras genom media. Och alldeles klart är att TV fortfarande har stor genomslagskraft. Har känt mig "uttittad" men på ett positivt sätt. Har fått kommentarer  (ganska många telefonsamtal och mail - och stoppad på stan!) som i "fornstora dar" som till exempel när jag räddade kvar brukartillägget för undersköterskorna. Vilket Lars Näsvall - dårvarande personalchef - förhoppningsvis förlåtit mig.

Några har tyckt att jag "sålt" mig för billigt som förklarat mig nöjd efter den information vi fick. Till dem vill jag säga att man ska veta att polisstyrelsen är en "illuster" församling - precis som Skolstyrelsen var en gång i tiden. Här ska följas utgivna råd, föreskrifter och anvisningar. Det jag förklarat mig nöjd med är att myndigheten prövad mot regler och förordningar hanterat sekretessen på ett för mig till synes korrekt sätt. Därmed inte sagt att jag gillar läget.

Jag  tror fortfarande på att polisen skulle tjäna i förtroende på ett mer öppet förfarande. Men det kan polisen i Luleå inte agera för i ett enskilt ärende - det är en fråga för riksdag och regering. Det finns grupper i samhället som jag ställer större krav på än andra. Dit hör poliser.Och politiker. Och präster. Och lärare. Och säkert några till om jag tänker till. Men egentligen handlar det om det enkla budskapet att leva som man lär. Om jag som förtroendevald blir misstänkt för brott - och förundersökningen blir nedlagd - då vill jag att alla ska kunna ta del av skälen!

Oj - nu har jag tänkt högt igen - ni ska veta att när jag satt där på Polisstyrelsen igår och polischefen tittandes i bordet började gyra om hur övriga frågor skulle väckas. Och när Kero orerade om hur hemskt det var att Nord Nytt "bröt" sig in i sammanträdesrummet  (den försynte Janne Björnfot) - då funderade jag på att lägga ner bloggen.

Men hej Roger Jönsson - polisens pressansvarige - hälsa att man kan inte älska media bara då man får sina egenhändigt skrivna pressmeddelanden publicerade!

Nu gäller det TV - det gick inte så bra i super G idag - men säkert finns något att glädja sig åt.

Kommentarer
Postat av: Helen

Det som fortfarande intresserar mig i Obolaffären är att Bosse Johansson lyckades "förföra" så många män i maktpostitioner?

Vilka strängar spelade han på?

Och hur kommer det sig att makthavare låter sig luras av en utstuderad gigolo som Johnasson?

Det hade varit en enkel match att kolla upp Bosse Johansson affärern innan man satsade pengar och gav sig ut i lyriska omdömen om honom.



2009-02-04 @ 10:35:07
Postat av: Ylv Strutz

Man ska inte döma hunden efter håren - men inte hade jag litat på honom. Det var ju stora planer som presenterades vid det som skulle bli hans sista presskonferens här i Luleå med bland annat kommunalrådet. Jag kan undra hur det sett ut om han fått fortsätta en månad till?

2009-02-04 @ 16:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback