I startblocken!

Bra början för Lulealliansen - musen som var med på alliansträffen den 14 har skvallrat att stämningen var god och att det var lite av ÄNTLIGEN över det.,

Hela
ledaren i Kuriren ägnas åt detta - i stort riktiga analyser dvs samma som mina - och då är det ju rätt (ha,ha). Karl Petersen som ett högkonjuntur kommunalråd är träffande - brister i soc och skola är inget som får honom att joddla precis. Det kom en propå för ganska många år sen  att nu var det dags för de mjuka frågorna och så besökte han ett äldreboende i Umeå - men därvid stannade det.

Ingen av alliansens gruppledare matchar ensamma i dag KP - en riktig slutsats - men de är unga, kompetenta och har växtkraft. Och ska inte ägna sig åt att dela ut ordförande platser oavsett kommunstyrelsen eller något annat. Det finns ordförande poster - tunga sådana - tillräckligt att räcka till de 4 plus de samarbetspartner både de och jag verkar tro på.

Ett gott råd skulle dock vara att göra bort de interna processerna först det vill säga: är det de här personerna som partierna kommer att gå till val med? För folkpartiets del tvivlar jag inte ett ögonblick  på att "sovjet-Thomas" (med nästan 100 procent i gruppledarevalet) kommer bli den som toppar listan om han vill. Mattias må uppfattas som tuff och stram (var det så GB skrev) - men hur mycket kvarvarande ärr finns i m-organisationen. efter den "gruppledarsåpa" som utspelades mellan främst Maria Salmgren och Mattias vid förra valet? Vinner Mattias ett hemligt och demokratiskt internt provval?

Vad ovant det känns när de talar om utrikesminister Hillary Clinton!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback