Kontrollsamhället oroar

Jag skrev lite ironiskt i en intern utgåva att "nya" Kuriren försöker vila på fornstora lagrar - Obolaffären - och att det var gammal skåpmat. Men efter att ha läst ett antal artikelavsnitt får jag nog ta tillbak det. Det kommer en del nyheter - faktiskt.

Snyggt jobbat med den anonyme idrottsmannen som satsat 2,4 miljoner. Stimulerade i alla fall min nyfikenhet. Vem är han??

Fast mest blev jag skräckfylld när jag ser att vi har en Skattemyndighet där vi måste förklara varför vi konsumerat 3 miljoner kronor. Kan förstå att man granskar där man inte haft några pengar att leva av - det vill säga risken är stor att man levt på svarta pengar. Där gör man en så kallad kontantsammanställning - men jag förstår inte vad problemet är om någon satt sprätt på 3 miljoner. Lätt som en plätt bara någon fixar dom till mig! Kontrollsamhället oroar!

Det var också med "skräck" jag lyssnade till fd militären (klarar inte titlarna) Jan Wickbom som kommenterade sommarens Natoövning. Den kunde vara provocerande för Ryssland. Ryyssland har ingen positiva syn på Nato som fredlig samarbetspartner så därför ska vi inte provocera Ryssland med att låta ett hangarfartyg gå upp till Luleå. Men spring och göm sig Wickbom!

Noterar av Karl Petersens kommentar på Gungor och Karuseller att vi ändå har något gemensamt Karl och jag - cheeseburgare. Får nog följa Karls råd och testa Tasty. Men kan något gå upp mot Max? Hoppas Karl tar med en cheese till krassliga/snuviga frugan Eva och hälsar från mig en önskan om snar bättring.

Och nu faller myntet ned - om kommentaren från Ann O Nym - det är cheeseburgare-alliansen "han" åsyftar!

Som ni förstår har jag sovit "middag" ikväll. Det var rena knockouten"när jag kom hem vid 18-tiden. Orkade resa mig först på 9 - och då var klockan redan halvtio.

Nu gäller det att komma till ro - vilket kan vara svårt med en utvilad kropp och ett utvilat psyke. De - kroppen och själen - väntar på nya utmaningar.

Kommentarer
Postat av: Pajalabo

Kuriren skriver mycket om Obolaffären, men inget om Northland... bara en reflektion - detta skiljer sig i jämförelse med de två andra tidningarna... Stimulerar det en nyfikenhet?

2009-02-12 @ 00:31:52
Postat av: Ylva Mjärdell

http://www.nato.int/issues/pfp/index.html

2009-02-12 @ 09:06:50
Postat av: Ylva Strutz

Hej Pajalabo



det är väl rent allmänt så att NSD skriver mer än Kuriren om Pajala. Vilket kan vara av det enkla skälet att NSD har väldigt många fler prenumeranter där än vad Kuriren har. Men senast det begav sig - med besök av finska riksdagsledamöter - så skrev iaf båda tidningarna om det.

//Ylva

2009-02-12 @ 10:28:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback