Sex kräver tribut

Ja - jag noterade att jag inte skrivit något på 18 timmar. Översikten av bloggen är obarmhärtig. Så jag erkänner att jag tog till en rubrik som kanske inte har så spännande täckning.

Igår blev jag kvar på jobbet - i sex timmar - och det krävde sin tribut i form av att jag slocknade snabbt på soffan. Hann växla några ord med Thomas vid halvsjutiden och så läste jag väl 1 timme men sen var det kört.

Har lyssnat på TV - jag ser sällan men lyssnar ofta. Intressant att få de regionala sändningarna från övriga länet. För mitt inre ser jag redan hur Runar Patriksson "laddar om" - Naturskydddsföreningen i Värmland vill ha en mångdubbling av vargstammen - från 200 till 1 500. Det känns långt ifrån seriöst och som ett sätt att återskapa ett statiskt ställningskrig med ortsbefolkningen.

Haradsborna har också rustat för krig - för att få behålla sin vårdcentral. Hörde om detta redan igår - hur Agneta Granström mp vred sig . hon är ju inte bara landstingsråd utan Haradsbo också.

Ännu värre blev det när Britt Westerlund skulle förklara att hon inte såg samma bild som Haradsborna. inte stänger vi vårdcentralen - det ska bara sparas 30 miljoner inom primärvården. Och läkaren blir bara kvar så pass att det räcker till det äldreboende som finns fysiskt intill - men inte stänger vi vårdcentralen inte.

I övrigt är det "bara" Saab på TV-nyheterna nu.

Bra ledare i båda tidningarna idag -
Kuriren om yttrandefriheten och offentliganställdas meddelandefrihet. Här har man ju själv också - både skyldig och oskyldig - blivit utsatt för misstänksamma blickar och även efterforskning då någon för majoritetspartiet mindre god nyhet speglats i media. Det märkliga är också att jag alltför ofta noterat hur politiker från olika politiska läger verbalt enats om vilket "stycke" media är.

OA skriver om den könsneutrala äktenskapsbalk som nu mest verkar ha den formella resan kvar. Hur man ska tolka att den ska debatteras i riksdagen den 1 april och införas den 1 maj överlåter jag till er läsare att tolka. Dock noterar jag att OA tar tillfället i akt och ger ett tjuvnyp till förre ledarskribenten på Kuriren. Och var ju i några frågor han överraskade negativt - framstod som lite av homofob. Minns att våran Anna och han debatterade frågan så att "pennorna" ven om öronen.

Men nu har jag kopplat in autopiloten och glömmer tid och rum - kusin Kestin ska för tusan åka med mig till Gammelstad idag - så jag måste hålla utlovade tider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback