C ja till region Norrbotten?

Ja hur ska jag tolka det här Stefan? Region Norrbotten - ja tack. Är vi överens? Kan väl inte tolka detta på annat sätt. En överväldigande majoritet i Halland vill bilda region Halland - en överväldigande majoritet i Norrbotten säger nej till Storregion.

Vad väntar vi på? Vem vågar (och har råd) att fråga norrbottningarna om vad de säger om en region Norrbotten?

Och den sura räven är alert i kväll - "han" tycker inte att pengarna till Kallax Cargo är en stöld från de fattiga. Fast inte har jag heller sagt det, Men det är klart - nog har de runnit ut ett antal kronor i styrelsearvoden och resor i onödan - kanske hade räckt till arbetskläder till personalen inom äldreomsorgen?


Godnatt vänner - den här veckan blev inte FF som jag trodde. Vet inte om jag skrev det - men det blev ingen operation för mor - resulatet skulle inte stå i proportion till den syn hon skulle återfå. Så hon är hemma sen igår eftermiddag.


Och far mådde bra på Fyren - i morgon ska jag gå till solrummet med honom - då väljer vi Mauritius igen.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag ska försöka få tag i reklamtröjor till personalen där jag jobbar. Någon som vill skänka 15-20 reklamtröjor så vi blir enhetligt klädda så människor vet att vi är personal och inte vare sig gäster eller anhöriga?



Om vi sedan alla har en tröja där det står korvgubben är ju en petitess i sammanhanget men det som inte är det är den ack så viktiga hygienaspekten.



Och med tanke på alla multiresistenta bakterier så borde man nog inte bara tänka till men efter(före), kan bli rysligt dyrt i slutänden om inte....

2009-01-21 @ 22:25:33
Postat av: Räven

Jag vill ge dig en eloge och erkännande för att

du på ett tydligt och konkret sätt påtalat bristerna

inom äldreomsorgen bl.a vad beträffar vård av äldre i eget boende......inte minst den stora personalomsättningen som vållar våra äldre och de närstående mycket besvär och funderingar.

Huruvida arbetskläder till denna personal löser detta problem är jag mycket tveksam till.

Det krävs nog helt andra tag från den vårdgivande organisationen om vi skall komma tillrätta med detta

i mitt tycke övergripande problem.

Önskar dig lycka till vad gäller din omsorg om dina

föräldrar och rekommenderar att du inte utesluter

en plats för dina föräldrar på ett äldreboende

som jag av egen erfarenhet upplever som ett mycket bättre alternativ än dagens hemtjänst.





2009-01-21 @ 22:48:06
Postat av: Ylva Strutz

Arbetskläder - som Ylva M skriver - smittorisken. Och sen är det lite pinsamt som anhörig att ta fel på gäster och personal på boenden. Skulle vara intressant att ta del av vilka yrkesgrupper inom kommunen som har fria skyddskläder och vilka som inte har det. Tror mig ana ett genusperspektiv i frågan.

En eloge till "min" hemtjänstgrupp - där bär samtliga väl synliga namnbrickor.

2009-01-22 @ 06:39:42
Postat av: Stefan Tornberg

Gärna Region Norrbotten. Det har vi ju försökt med minst 3 ggr. Problemet är det alltid blivit nej. Från början även av folkpartiet och sedan konsekvent av de som är mot allt i denna fråga - moderaterna och sjukvårdspartiet.

Men Region Norrbotten skulle bli en fullödig regionkommun. Så inte heller Region Halland eller Region Gotland. Hallänningarna är beredda att ingå i ett större statligt län (troligtvis V Götaland) och fortsätta sjukvårdssamarbetet med Skåne och V Götaland.

Men visst hade det varit ett alternativ även för Norrbotten om processen tillåts bli mer sakligt reflekterande. Folkpartiet i Norrbotten har ju åtminstone presenterat ett eget alternativ till skillnad mot andra kritiker.

Postat av: Ylva Strutz

Mitt minne är ju numer inte det bästa - men jag kan inte minnas att vi någonsin varit emot en direktvald region Norrbotten. Däremot har vi varit emot att det skulle bli en indirekt vald församling. Men till och med i augusti 2002 så "köpte" vi den indirekt modellen som ett steg mot ett riktigt parlament.

2009-01-22 @ 12:44:49
Postat av: Stefan

Jag delar din minnesbild. Och det är väl där vi skiljer oss åt - i valet mellan det ideala och det som är politiskt möjligt att uppnå.

2009-01-22 @ 14:45:05
URL: http://stefantornberg.blogspot.com
Postat av: Stefan

Ser att (åtminstone) ett "inte" föll bort i min första kommentar. Så här var det tänkt: "Men Region Norrbotten skulle INTE bli en fullödig regionkommun"

2009-01-22 @ 14:46:50
URL: http://stefantornberg.blogspot.com
Postat av: Ylva

Jag förstod - därför avstod jag att kommentera. jag var på väg att skriva att då är vi ju rikigt nära varann - men då gick det upp för mig att det var en felskrivning.

Fördelen med att börja med en Region Norrbotten skulle vara att då får vi folket med oss. Så skulle samarbete med övriga norrlandslän få värka fram allt efter behov.

2009-01-22 @ 17:58:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback