Hittade Jannes pressmeddelande

Sökte som rackarn efter detta som svar till "hemlig". Och nu hittade jag det av en slump.

"Skolverket bekräftar min bild av skolan

Svensk skola har problem med sjunkande kunskapsresultat och med ordning och arbetsro. Detta har jag påstått under många års skoldebatt och denna bild bekräftas på fredagen av Skolverket i en stor rapport.

I höstas ifrågasattes jag å det grövsta av den svenska vänstern och av flera tunga personer i det pedagogiska etablissemanget. De menade att jag svartmålar och att det inte finns så stora problem. Skolpolitikerna Marie Granlund (S), Mats Pertoft (MP) och Rosanna Dinamarca (V) samt pedagogerna Mats Ekholm (f.d generaldirektör på Skolverket) och Hans-Åke Scherp ledde kritiken.

Regeringen gav därför i uppdrag åt Skolverket att reda ut hur skolresultaten verkligen låg till. Skolverket bekräftar alltså den bild som jag givit uttryck för.

Det går säkert att hitta enskildheter i det jag har sagt, och andra debattörer har sagt, som vid en noggrann granskning i efterhand kan sägas borde ha uttryckts på ett annat sätt. Men huvudbilden är glasklar: svensk skola har stora problem.

Nu bör debatten inte handla om huruvuda vi har problem längre. Nu bör debatten handla om hur vi avhjälper problemen. Jag tar gärna debatt om tydliga läroplaner, tidigare betyg, fler speciallärare, riktiga lärlingsutbildningar och studiedisciplin. "
(ovanstående är ett pressmeddelande från Jan Björklund)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback