Råa Jämtlandsnytt

Lyssnar på regionala sändingarna från Jämtland - repris från gårdagen. Blåste på med rubriken "regeringen gav baxläxa till regionivrarna i norr". Jämtland står ju som bekant utanför de som hos oss kallas Storregion.

"Både glädje och besvikelse" är Kurirens sammafattning av beslutet i en artikel där Jens avslöjar att han var den ende i folkpartiets partistyrelse som var riktigt nöjd när de telefonsammanträdde i förrgår kväll.

Och ledarskrbentens oro är starkt överdriven - oro att vi skulle kunna få 4 olika nivåer. Så blir det ju inte i praktiken - för om mellannivån heter landsting eller region spelar ingen roll vare sig för poltikerna eller medborgarna.

Även NSD har en lång ledare om regionfrågan - där OA återigen befäster att han delar uppfattningen som folkpartiet i Norrbotten har - nämligen ett statligt huvudmannaskap för sjukvården. Farhågan att  regionmotståndarna   skulle vara rädd för storregion för att de skulle tappa en födkrok faller därmed - får folkpartiet Norrbotten (och OA) bestämma faller med all sannolikhet skälet till tre beskattningsnivåer - och då är det då riktigt säkert att det inte finns några arvoderade oppositionspolitiker. Rackarns också - inte ute på nätet än.

Fast  jag hinner inte med något mer än att gratulera DIANA kvickström i Jokkmokk på namnsdagen. Och jag väntar fortfarande på att få bjuda Dig på lunch, Diana.

Fast idag blir väl lunchen med den främling jag ska träffa, enligt horoskopet i Kuriren. Dock föregås detta av en beskrivning av en farlig situation i trafiken - fast den ska jag klara av tack vare mitt goda omdöme. Hm!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback