SJ, SJ gamle vän!

Nu är det som i gamla tider igen - förseningar och vagnar som borde varit utrangerade för länge sen. Eilert Gezelius skriver om en kylig skräckfärd.

Nog var det väl en del klagomål på Connex och Veolia (hette det så?) - men SJ verkar fortfarande vara i en klass för sig. Kan undra om det är så här över hela landet - eller om SJ har något hatkärlek till oss norrbottningar. Vet att vi är härdade och tåliga.

Svårt att gå in i enskilda flyktingärenden - särskilt som förtroendevald - var går gränserna och hur gör man rättvisa avväganden. Men här agerar Yvonne Stålnacke alldeles rätt - det kan inte vara möjligt att våra lagar är såna att man ska splittra en familj innan alla medlemmar i den fått sin ska prövad. Då måste man reagera och det gjorde Yvonne jättebra!

Därför gillar inte den udd som Kurirens ledarskribent riktar mot henne (och andra hycklande kommunpoltiker som han säger). Men visst har GB r'ätt - i vissa delar i alla fall - i sin ledare. Visst är det så att vi människor reagerar först då flyktingen får ett ansikte - då olikheten mellan "dom" och "oss" suddas ut och vi inser att alla har rätt till mesta möjliga lycka under den korta tid vi ska vistas här. Och det är GB:s och andra opinionsbildares skyldighet att just synliggöra och ge ansikten till flyktingarna - då kommer vi också få en mänskligare och humanare lagstiftning.

Lyssnar just nu på TV om kvinnliga polisers 50 års jubilerande. Här har facket ingen ärorik historia - här berättar en kvinnlig polis som kom ut 1959 hur facket lovade att motarbeta dem - och även sen på 60-talet så plockades kvinnliga poliser bort från yttre tjänst (iStockholm) med stöd av facket.

Nu sitter jag här och reflekterar utan tanke på att jag nog bör infinna mig på jobbet ganska snart. Höres!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback