3 spänn

3 spänn per kort - levererade på cirkus en timme. Billigt tycker jag - jämfört med förr. Och nu kan jag föra över bilderna från datorn till ett USB minne. Och så bara donkade han in det - han Jens - och sen fick jag mina 50 bilder. Eller mors bilder var det ju faktiskt.

Ja sen for jag hem med dem - och då hade Karl Oskar och ett elektrifierat gåbord kommit. Dock hade det inte funkat med att de faktiskt skulle ta med dito gamla - dvs rollator och gåbord. Men man kan ju inte kräva allt här i världen.

Sen bar det av till stan igen för mera ärenden - presentkort från fina Condiset i Gammelstad - föräldrarna som ska gratifiera en 70 åring och en 90 åring lite i efterskott. Själv inhandlade jag en doppresent - en tornedalssked. Såna fick jag själv av faster Henny med början ungefär vid fylla 6 dvs 1954. Första exemplaret tror jag kostade 9 kronor. Jag minna att Henny tyckdte det var hemskt när det stigit till 12. Undra vad hon skulle säga om 398 - som det ändå sas var ett extra pris? Plus 118 kronor för gravyr som inte kunde utföras förrän i augusti - är det rimligt att alla gravörer tar semester samtidigt?


Vattnat har jag gjort hos föräldrarna - jordgubbarna. Hann sitta ute en stund och surra med kusin Kerstin. Mor blev glad när jag kom halvåtta för hon behövde på toa. Men sjukare är hon inte än att hon uttryckte att hon funderade på att ta färdtjänst in till stan och få manikyr för sina händer och lite permanentade ögonbyrn. Och det är klart - det måste finnas något sånt ställe som inte har semesterstängt. Tips mottages tacksamt!

Nu sitter jag med varm vetekudde på ryggen. Och ska snart närma mig pudan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback