Expressennyhet

Idag är Luleå Expressen nyhet i ett mindre roligt sammanhang - villarån på Bredviken. Märkte knappt nyheten i våra egna lokaltidningar - trots att de faktiskt var med på ettan. Men uppföljningen var omfångsmässigt som vilken fyllenotis som helst.

Noterar att "regnnyheterna" fortsätter - regnrekord i juli skriver Expressen. I Sunderbyn tror jag aldrig det varit sån avsaknad av regn som i sommar. Något har det kommit i natt - men inte ens så mycket att gruset är mörkt och blött.

Apopå vatten ser jag att Elise Ye hellre vill bo i Sverige än i Kina. Skälet: jo i Kina kan man inte dricka kranvattnet. Ja tänk vad svårt det är att se de små guldkornen i vardagen. Lyckan av en skopa vatten (finns det någon fler än jag som dricker vatten i skopa?) efter en utlandsresa kan inte nog värderas.

Tore Lundin tillhör dem som serverar oss små guldkort. Förutom de fantastiska fotosamlingar han låtit trycka upp med gamla foton från Sunderbyn så är han nu också på gång med den andra boken om Sunderbyns flora. Inte så intresserad av blommor och så - men tätörten gjorde mig intresserad. Kan undras om tekniken att fxia fil från tätört finns dokomunenterad?

Olof har namnsdag idag - Olle i Grönmarka särskilt hågkommen. Liksom kusin Lars-Olof. Och så Olle i Pistvakt förstås. Schmidt också. Nu ramlar de bara in alla Olle jag känner så ett unisont stort grattis till er alla. Ha en bra namnsdag.

Hur min dag formas vet jag som vanligt inte. Startar dock med frukost. Fast en sak vet jag förstås - ska på 80-årskalas idag. Den yngre av Bovallsflickorna - Ulla-Stina - fyller 80 idag och har öppet tält någonstans i Luleå. Hoppas kusin Kerstin har bättre pejl än jag på var det är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback