Liten blir stor

Marie Söderström - forskar om sömn. Henne har jag skrivit om tidigare. Hon jobbade som FPU-ombudsman för mer än 20 år sen. Kusin med Eva och Lena - och brorsbarn till Helge S? Fast före Marie hade vi en FPU-ombudsman som hette Lundberg i efternamn - han skulle bli psykolog han - för avdankade politiker skojade vi om. Men det som får mig att skriva om honom är att jag tappat bort förnamnet. Den dyker väl upp i kyrkan lagomt till Gud som haver.. eller Fader vår .. Det vorde väl vara den förstnämnda? Och Lundberg ser jag för mitt inre - men namnet kommer inte ..än?

Dopdagen har alltså infunnit sig - och innan jag sätter fokus på den så blir det hipp hurra för Kirsti på födelsedagen! Och för Kicki Sundling i Sunderbyn - som också fyller år.

Eleonora känner jag ingen i nutid  - men historiskt sitter  drottning Hedvig Eleonora på "hårddisken".

För 10 år sen (källa NSD) brann posten i Boden och igår brann det anrika gamla tingshuset i Haparanda.

"Glöm aldrig stillhet och frid - kraftkällorna i ditt liv" skriver Christina Björklund på Insändarsidan i NSD. Tänkvärt!

Blev mycket NSD. Men det finns läsvärda saker också i Kuriren. Artikeln om att "Monika förlorar på att arbeta" Så klart måste detta ändras omedelbart - "finjustera" ska inte behöva ta länge - detta fenomen har ju dessutom varit känt länge. Däremot ska vi förstås inte tillbak till det gamla systemet där friska vuxna kunde säsongsjobba hela livet - och för halva året skickade det räkning till a-kassan och skattebetalarna! Ofta skedde detta i symbios mellan arbetsgivaren och arbetstagaren.

Nu måste dock dagen börja rulla - med frukost till mina 2 herrar på Skräddarsvägen - som jag fö undrar om den heter Skräddars med S eller bara Skräddar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback