"När livet håller andan"

"När livet håller andan" - så hette den boken som jag nyss läst ut. Av Majvor Müller -den absolut bästa av hennes 4 böcker som jag alla läst. Kanske för hennes kvinnoskildringar - där åtminstone jag kunde känna igen både mig själv - i sorgearbetet efter Sten - men också vänninor som befunnit sig i de situationer som beskrevs. Gun med den notoriskt otrogne läkaren Peter - vem har inte haft vänninor i den situationen? Fast inte med anspelningen på läkare kanske. Och vem känner idag inte en lesbisk kvinna - som Eva och Sara -  som under åratal dolt sig läggning för att passa in?

Jag sov ju förstås som jag utlovade - i 2 timmar. Halvfem vaknade jag av klockan och måste erkänna att jag inte riktigt var det klara med om det var morgon eller kväll. Men det redde sig. Upp och åt lite halvfet middag a´la Annika Dahlqvist. Pigg blir jag som jag säkert sagt tidigare - men viktminskningen lyser med sin frånvaro.

Skulle åka upp till mor med talböcker och spelaren - men insåg att hon inte hade någon oavlyssnad bok. Får fixa i morgon.


Mor är pigg i humör och själ - men bara kraftansträngningen att ta sig från rullstol till toa får henne helt slut. Så hur detta ska gå återstår att se. Peter - hennes PAL lyser med sin frånvaro - men han vill väl inte ge det negativa beskedet att Umeå inte vill ge henne en hjärtsvikts pacemaker? Jag säger inte att det är så  - men jag kan inte utesluta att de faktum att man inte prövat det tidigare har med åldersdiskriminering att göra. Väntar man tillräckligt länge kan man ju alltid hävda att hon inte orkar med det?


Iaf så måste jag dementera ryktet att insatserna i hemtjänsten helt planeras utifrån en datoriserad slumpgenerator. Påstås att man har en filosofi att minimera antalet person hos respektive brukare - men samtidigt erkänner man att man misslyckats - åtminstone nu i semestertider. Men för oss fungerar det oavsett alldeles uimärkt för närvarande! Men eftersom jag fått uppgifterna om "slumpgeneratorn" från en som jobbar inom hemtjänsten tål det nog  att synas mer!

Och apropå kvinnor som står ut med det mesta är det nästan så jag tar tillbak min intresseanmälan för ett nämndemannauppdrag nästa mandatperiod. Frågan är hur man klarar karlar som
våldtagit 9-åring och en annan som systematiskt försökt ta livet av sin sambo?

Och eftersom 10 kronor av varje bok som Majvor får sälja ska jag betala in de 100 kronor som Rädda Barnen vill ha för att de skickat mig brevmärken som jag inte beställt. Annars är det sånt jag avskyr!

NU ska jag nätvandra - får vi se om det ger något som jag måste skriva av mig!


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

"Och eftersom 10 kronor av varje bok som Majvor får sälja ska jag betala in de 100 kronor som Rädda Barnen vill ha för att de skickat mig brevmärken som jag inte beställt. Annars är det sånt jag avskyr!"



hmm... ska man tolka det där som att RB skickar brevmärken till bokköparna och sedan vill ha betalt? det blev en dyr bok det.

2009-07-17 @ 09:35:41
Postat av: Ylva Strutz

Nädå så ska man inte tolka det. Brevet från RB är självförvållat - har skickat pengar i samband med minnestelegram. Men egentligen tycker jag det är himla fult att man nyttjar adresserna på detta sätt.

2009-07-17 @ 17:02:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback