Johannes Döparen

idag är det Johannes Döparens dag. Måste tillstå att jag nog tappat bort min söndagsskollärdom och tycker inte att jag känner Johannes så väl. Men tack vare nyfikenheten att läsa om honom så fick jag med mig dessa tänkvärda ord (på Kurirens "folksida":  Döm aldrig i vredesmod. Vreden går över men domen står kvar".

Men faster Henny minns jag - 1904 - 2003 - hon fick inte bli riktigt 100 år men det tror jag hon var tacksam för även om vi i teorin redan bakat inför hennes 100 årsdag. idag skulle hon fyllt 105 på gamla midsommardagen. För er som minns att midsommarafton minsann kunde vara vilken veckodag som helst tidigare. Kan det ha varit någon gång på 50-talet som det ändrades?

Och idag hurrar vi för Majken Wikström i Sudnerbyn som fyller 90. Verkligen still going.. Inte så länge sen jag mötte henner uppe vid sjukhuset dit hon stavpromenerat för att ta bussen till Boden.


Synd att vi inte får plocka av dessa underbara blommor - Guckuskon - som finns i Sunderbyn. Jodå - far har tagit mig dit många gånger - själv skulle jag vare sig hitta dit eller våga för alla björnar. "Jungru Maria nycklar" finns det väl också något som heter - på Sunderbyskogen - borde nog köpa Tores fina bok om Sunderbyns flora.

Politiskt inte mycket att ta på. Fast det är ju en sanning med modifikation. Ropen från en omsorg som går på knä blir allt intensivare - och själv ser jag ju hur knappa resurserna är inom vården. Du ska helst ha stor blåsa om du behöver hjälp till toaletten. Debattinlägget "Vi går på knäna - detta är vansinne" finns tyvärr inte länkbar än. Lägger in den sen.

Nu börjar tiden lida - men ett rykte vill jag sprida vidare. Är det sant att Bo Östman ska vikarierna på Kurirens ledarsida i sommar? Jag fick själv frågan igår och det påstods att jag skulle sagt det. Vilket jag härmed dementerar - men frågan kvarstår är ryktet sant?

Nu är det frukosttime - egentligen kanske jag inte skulle behöva jäkta - det kanske inte gör något om jag kommer sent till jobbet eftersom jag har semester?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback