Motorsågsmassakern

Motorsågsmassakern är över! Grannen har slutat kapa fällda träd med motorsåg. Trodde först han slyröjde. Men så fick jag se en figur stå på knä med en motorsåg.

Måste erkänna att jag hoppades att det var fel på sågen då ljudet periodvis upphörde. Det var väl bra att han som körde sågen hade hörselkåpor - men nog hade det varit läge att dela ut öronproppar till grannarna också.

Annat var det med kaparna i min ungdom - de hade en sövande lugn melodi - inget buller där inte. Och söndagmorgon var fredad - under högmässotid.

Själv har jag producerat ett bokslut under tiden motorsågsmassakern pågick - och debet och kredit gick ihop.

Nöjd med besöket av arbetsterapeuten - men riktigt förvånad över att handtag för undvika fallolyckor inte ingår i bostadsanpassning. Åtminstone borde det vara så att kommunens bostadsanpassning tar och gör rubbet - och så kommer man överens om vad som ska betalas privat. Jag tycker rent generellt att det är oerhört förmånligt - att man får mycket. Men att det är fyrkantigt! Mycket fyrkantigt! Handtag för att stiga upp ur sängen ingår - men inte för att ta sig till duschen - ska man skratta eller gråta?

Fyrkantigt är det också att få hem ett beslut om ny taxa i hemtjänsten. Ingen kundrelation här inte. Ett dekret att båda föräldrarna flyttats till NY nivå - nivå 4 - som innebär 399 kronor mer i månaden för var och en. Gäller från 17/6 - mor kom hem den 26/6. Inte en folder - inte någon information om varför det ska betala mer - vad det får för pengarna. Från administrationen vägrar man att tala om hur många timmar hemtjänst mina föräldrar har rätt till - men snabb är de att anpassa vad det ska betala för! Hjälpen är behovsanpassat sägs det - men kanske skulle man försöka säga att vi skickar det som blir över - liksom behovsanpassat  från brukarnas sida också - kanske pengarna behövs till annat?

Särskilt märkligt som far helt plötsligt inte hade rätt till någon hemtjänst alls när mor åkte in på sjukhuset. Trots att han betalt punktligt varje månad -  över tusenlappen? I över ett år?

Fast i slutänden vill jag ändå säga att jag tycker hemtjänsttaxan är otroligt billig - själv skulle jag gladeligen tycka att det var värt det dubbla - under förutsättning att brukarna får styra över tid och insatser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback