Om 7 år

7 år tycks som en evighet i unga människors ögon -alltså är jag inte ung längre vilket väl inte var någon nyhet precis. Fast jag minns när man gick på sommarlov - det var tragiskt och smärtsamt också mitt i i all glädje. Det skulle dröja evigheters, evigheter innan skolan började igen och man fick träffa en del av kompisarna igen. Ni kan tänka - det fanns varken sms eller mail på den tiden.

Om 7 år tar Sara studenten - kan hoppas och tro att hon inte kommer att skriva "redlös idag - arbetslöshet i morgon" - ett tema som Mikael Leijon reflekterar över på "idag.."rutan på ettan.

"Cyklande patrull polisens nya grepp" är i klass med studentglädjen. Snabbt och smidigt tar sig Bertil och Sara fram till a-laget som svinar ner. För unga grabbar som har tolv burkar starköl och enkelt tar det sig fram ett möte i Ungdomens Hus. Jag är övertygad om att också Sten gläds i sin himmel - det var en käpphäst för honom - den synliga polisen.

Överklaga Karl P - blir mitt budskap om Ripan. Jag kan ibland tycka att kommunerna - särskilt Bodens kommun - nästan okynnes överklagar även i andra ärenden 'än alkoholtillstånd (LSS med mera. Men här måste politiken få veta vad som gäller - om dessa kritierier inte ska rendera mer än en varning - ja då bör hela systemet med prövning läggas ned. Kan inte se det som om rättvisan har segrat - och i nättidningen illustreras artikeln med bild av kiruna politiker bland an nat swedell.

Socialen begår övergrepp - här är en artikel som borde läsas av många. Samhället står för ett stort misslyckande vad avser placeringar - och även om den "onda viljan" som beskrivs i artikeln säkert inte varit medveten så är i alla fall sanningen den för den här tjejen. Det är så här hon upplevt det - liten och rädd och sviken av vuxenvärlden.

Min bloggtid är ute med råge - klockan är 7.

Har jag för övrigt meddelat att mor "bara" har urinvägsinfektion. Om inte så vet ni nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback