Bluffar du, Jens (V)?

Jens Holm (V) har bekymmer - förvisso har han själv lyckats ge bort cirka 1,5 miljoner (till vad framgår inte) av de skattefria ersättningar han fått från EU. Nu lyckliggör han Aftonbladets läsare och ger dem möjlighet att vara med och bestämma var en spottstyver av pengarna ska gå - 50 000 kronor.

Men sanningen är att man inte behöver ta emot mer pengar än man haft kostnader för. Men Jens har tydligen girigt tankat ut varenda krona för att få vara alla goda gåvors givare.

Läs Marits svar på Expressens chat igår den 25 maj . inklippt här nedan det som gäller skattefria ersättningar.


"Ivan Jonsson:
Vad gör du för att påverka parlamenatrikernas löner till en rimliga grad. Vad anser du om både de nya lönerna och ersättningsnivåer ö.h.t.? Har du varit eller är du ansluten till det mycket förmånliga pensionsavtalet där EU skjuter till dubbelt så mycket som det en parlamentariker sparar? Varför rä dså och vad anser du om det?
Marit Paulsen: Hej. Lönen vet jag sjutton om jag kan göra någonting åt, men jag är iaf. glad att den beskattas i Sverige och att min fattiga glesbygdskommun får ett par hundratusen kronor extra. Jag har givetivs ALDRIG varit med i EU:s pensionssystem, jag var den första som nekade sen följde de andra. Däremot måste jag säga att INGEN tvingar en parlamentariker att ta ut alla de skattefria ersättningar som finns till förfogande, för mig gick det utmärkt att avstå från mer än det jag i verkligheten gjorde av med. Jag kan inte tänka mig att det finns några pistolbeväpnade kassörer som tvingar på mig pengar."

Annars är det bara tårta, smörgåstårta och andra födelsdagsattribut i min hjärna just nu. Har varit fullt upp hela dagen med gäster, telefonsamtal, blombud med mera. Pillade i dem - föräldrarna - lite kyckligklubbor innan jag själv gick hem för en välbehövlig vila. Dom ringer dom om dom behöver mig - ungefär som Cornelius sjöng!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback