Diffu(S)a avtal och unkna tankar(R)

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta - det är ju ingen nyhet detta med diffusa avtal med (S) i kommuner och (S) i landstinget. Det slutar alltid med att de känner sig lurade av varann. Luleå kommun skrev glatt på ett rehabavtal där man skulle betala till landstinget för X antal platser som ingen visste var de fanns.

Nu vill landstinges ha
24 miljoner av Kiruna kommun enligt ett avtal som både skrivit på. Så klart bara att betala - förmodligen räknar Stålnacke med att antipatin mot Kent Ögren ska göra att Kiruna får sympatierna på sin sida - men så klart är det bara att betala när manv äl skrivit på.

"Vilda strejker, ockupationer av arbetsplatser och inlästa chefer är snart vardagsmat i Franrike" Så inleds artikeln "Vill se franska kampmetoder" - och Jonas Brännberg säger att det behövs franska metoer här. Inte särskilt diffust eller dunkelt - tydligt vilket samhälle (R)ättvisepartiet vill ha. Snarare unket!

Kanske dags att öka spaningen vid olika formera av organiserade kravaller? Dock är det väl (ännu) väl överdrivet att ägna en hel ledare till dessa antidemokratiska krafter?


I Sticket dras paralleller mellan påståendet att det i sverige varit svårt att få gehör för tanken att politikens roll i samhället ska minska. Lätt att hålla med om att det är sympatiskt med mindre klåfingriget från politiken - men samtidigt är det ju ändå så att det är de förtroendevalda som ändå bär upp demokratin. Alternativet är förmodligen att ge än mer spelutrymme för politik ´la Jonas Brännberg ovan.

Och ÅKE har namnsdag idag. Bergbäck gratuleras liksom Cederlund och Forslund. Och Hellström. Och Memmabloggens Åke - som jag aldrig träffat. En hälsning också till syster Asta - bara för att namnminnet inte sviker mig?


Frukosttime!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback