Kiruna och Konungarnas dal

Lyssnar på Gunnar Andrén i Radio Norrbotten. Gunnar har fått avslag på motionen om att göra flytten av Kiruna till världsarv. Måste erkänna att jag själv tyckte det var ganska konstigt när han först lanserade idén - en flytt är ju en flytt och sen är det över. Men så sakteliga har jag börjat förstå storheten i det. Och som Gunnar själv sa på radion att kunde man göra flytten av Konungarnas dal i Egypten till världsarv så varför inte?

Annars kändes det som medelhav ute i morse också - så där dimmigt som det bara kan vara runt medelhavet. Glömmer aldrig min första utlandssemester då jag lättade på gardinerna och så att det var fulständigt "tjocka".

Eftersom jag kopierat en länk om att
Ann-Marie Påhlsson moderat har tillkännagett att hon inte kandiderar för nästa mandatperiod måste jag väl skriva något om det. Hon tycker att riksdagen blivit maktlös. Så brukar det nog ofta uppfattas för ett parti som sitter i regeringsställning - oavsett. Är det dessutom en alliansregering blir nog inte problemet mindre. Moderaterna ville dock inte förmedla hennes meddelande om avgång - kan fundera på det här med budbärare då jag noterar att hon gör sin avbön i DN och inte i SvD? Den senare nämner det inte överhuvudtaget vad jag kan se.

På tal om att föra ut budskap noterat jag att de politiska partierna inte rosar Älvsbymässan precis. Tydligen bara vi, Kristdemokraterna och sossarna som ska vara där.


Och mina stackars morgonägg har väl kokat bort vid det här laget.


Henning gratuleras i dag, Schale i Malmö och Hansson i Grönmarka. Ombudsmannakollega respektive brorsbarnbarn till Sten.


Ovh välkommen hem Gerd - du är saknad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback