Konfliktfyllt

Det välkomnar säkert norrbottningarna - Allians för bättre sjukvård. Det slår mig att varje dag nästan kan vi läsa om landstinget och dess konflikter - inte bara externa såpor utav olka slag - utan och kommunal interna stridigheter. Ser på NSD:s insändarsida att landstinget inte reglerat sin skuld till Överkalix kommun. Och sen tidigare har vi Kiruna kommun som vägrar betala till landstinget för hemsjukvården. Ännu längre tillbak har vi Rahabavtalet Luleå contra landstinget. Listan skulle kunna bli hur lång som helst - det behövs onekligen ett maktskifte i landstinget.

Inte minst nödvändigt är det för att "höja taket" så att personal vågar föra fram åsikter och kritik som Sticket tar upp idag på ett förtjänstfullt sätt. Bråkstakar kan vara hjältar Den här problematiken är lika utbredd i kommunerna som i landstinget.

Utöver ovan sagda så ligger så svekdebatten om avtalsbrott också för verksamheten. Kenneth Stålnacke förstår inte varför landstingsrådet - Ögren gör på detta viset.

Visst är det putslustigt att det i de flesta fall också är sossar mot sossar? Sossar i kommunerna mot sossarna i landstinget.

Maj och Majken har namnsdag och gratuleras. det får bli det sista för den här gången. Konflikt tema här också - i konfolikt med tiden - ska nämligen vara "färdtjänst" åt far på morgonen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback